Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Profronde Almelo 'goes digital'

De Profronde Almelo is pas op 27 augustus, maar voor het bestuur en de sponsorcommissie zijn de voorbereidingen al in volle gang. Er staan dit jaar wederom veel vernieuwingen op stapel. De primeur is voor de acquisiteurs van de sponsorcommissie. Zijn gaan met z'n allen 'digitaal' met een gloednieuwe app.

De ruggengraat van het grootste wielerevenement in de regio vormen de meer dan honderd sponsoren. Zij financieren ieder jaar het complete sportspektakelstuk. Sponsoren worden benaderd door een team van ervaren 'acquisiteurs', onder wie oud-bestuurders.

De eerste sponsorcontracten werden ooit door mister Profronde Harry Nijhuis vastgelegd op de achterzijde van bierviltjes. Mooi voor de nostalgische verhalen, maar verre van praktisch. De Profronde schakelde jaren geleden al over op contractformulieren, maar die hebben nu ook hun tijd gehad. Want naar een idee van commissielid Sander Herman heeft Tom Knol Recognize softwarehuis uit Almelo speciaal voor de Profronde Almelo een sponsorapp ontwikkeld voor de smartphones van de sponsorcommissieleden.

Dankzij het appje op de smartphone kan nog tijdens een sponsorgesprek worden aangeklikt met welk bedrag sponsoren willen bijdragen aan de Profronde Almelo en welke tegenprestaties ze daarvoor terug willen. Te denken valt aan spandoeken, lichtreclame, de reclamekaravaan en advertenties in het Profronde magazine. De sponsor krijgt ter plekke alles bevestigd in een email en kan dan direct controleren of alles naar wens, en volgens afspraak, is. Het systeem moet fouten en onduidelijkheden voorkomen.

Voor de Profronde Almelo zelf is deze automatisering van de sponsoring een geweldige tijdsbesparing. Zegsman Ritse Gierveld is enthousiast. 'De moderne technologie helpt ons geweldig. Voorgaande jaren hadden we nog geweldige stapels papieren. Nu ligt alles gelijk en overzichtelijk vast in ons computerprogramma. De eerste contracten zijn al vastgelegd op de nieuwe manier. Fantastisch.'