Marianne Goldsteen, Lidy Bekhuis, Lucas Goldsteen en Alwin Bekhuis (vlnr)
Marianne Goldsteen, Lidy Bekhuis, Lucas Goldsteen en Alwin Bekhuis (vlnr) Foto: Richard Thannhauser

Gelukkig worden van goed
eten èn kunst beleven

Twee Twentse bedrijven, catering Eetrijk en kunst-, cultuur- en ambachtscentrum 't Vossenveen, bundelen hun krachten op culinair en artistiek gebied. Vanaf 29 april wordt 't Vossenveen de thuisbasis van kok Lucas Goldsteen van Eetrijk. Dat betekent meer èn nieuwe mogelijkheden voor bezoekers en gasten. Op de donderdagen komen er verrassende culinaire activiteiten of workshops en de gelegenheid om een dagschotel te eten. Op vrijdagavonden kan er 'rijk' gegeten worden in huiselijke sfeer, van één tot vijf gangen.

Lucas Goldsteen van eetrijk.nl is de laatste jaren onder andere bekend geworden door zijn kookkunst op de Twentse streekmarkt in Delden. Hij kookt het liefst met verse biologische producten en maakt graag mensen 'gelukkig met goed eten'. Op de vrijdagavonden kunnen gasten gaan genieten van streekverse diners met één tot vijf gangen naar keuze. Op de donderdagen biedt Lucas activiteiten aan samen met culi's en kunstenaars waarbij 'de kunst en het koken' centraal staan. Bij deze gelegenheden wordt een dagschotel geserveerd. Regelmatig organiseert Lucas een 'foodlab' om samen te experimenteren met kooktechnieken, innovatieve ontwikkelingen of gewoon met het combineren van smaken.

Centrum 't Vossenveen in het buitengebied van Almelo is een bekende plek voor kunst, cultuur en ambacht en ligt aan doorgaande Twentse wandel- en fietsroutes. De galerie en de beeldentuin van 't Vossenveen zijn gratis toegankelijk. 't Vossenveen toont werken van steeds wisselende kunstenaars en organiseert regelmatig een kunstevenement om kunst ook echt te beleven. Bijzonder is het toeristische Vlinderpunt, ingericht in de tuin van 't Vossenveen, gericht op het ontdekken van Noordoost Twente.

?Eetrijk in't Vossenveen ligt in Noordoost Twente (vlakbij Almelo) aan de Postweg 3, 7665 SW Albergen. Meer informatie: www.eetrijk.nl en www.vossenveen-albergen.nl.