Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Tweede editie van de
Brooklandrun Bornerbroek

Met ruim 300 deelnemers was de eerste editie van de Brooklandrun vorig jaar een geslaagd evenement. Het sportieve samenzijn was zo succesvol, dat de organisatie heeft besloten om de Brooklandrun ook dit jaar te organiseren. Op zaterdag 21 mei vindt dan ook de tweede editie van het hardloopevenement plaats.

Doel van de Brooklandrun is om mensen op een verantwoorde manier in beweging te krijgen, te activeren en het mooiste van de omgeving Bornerbroek te laten zien en ervaren. Een competitief, recreatief maar vooral sportief samenzijn. Het evenement is laagdrempelig, maar daagt ook zeker de sportieve loper uit. De route leidt langs een aantal van de mooiste facetten van het dorp Bornerbroek. Over de weg, maar ook via onverharde paden, lopen deelnemers over mooie boerenerven, het Brookerpad en natuurlijk langs de nieuwe Doorbraak. De bijzondere sfeer onderweg maakt de Brooklandrun tot een onvergetelijke ervaring.

Lopen houdt je fit, is ontspannend en stressverlagend, makkelijk in te plannen, maar blijft toch ook vaak een individuele activiteit. Wat is er dan leuker dan dat deze individuele lopers elkaar eens per jaar kunnen treffen tijdens het hardloopevenement in Bornerbroek.

De starttijden en afstanden zijn als volgt: 500 m Bambinoloop (16.00 uur), 2 km Kidsrun (16.15 uur), 5 km (17.30 uur) en 10 km (17.00 uur). De start en de finish voor alle afstanden zijn op Sportpark 't Brook (Maatkampsweg 17, Bornerbroek). Meer informatie en inschrijven kan via de website www.brooklandrun.nl. Voorinschrijving is tot 16 mei mogelijk.