Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Mazda MX-5 gekozen tot
World Car of the Year 2016

De vierde generatie van de Mazda MX-5 is gekozen tot World Car of the Year 2016 en tot World Car Design of the Year 2016.

Na de Mazda2 in 2008 is dit de tweede Mazda die de WCOTY award wint en de eerste auto die beide awards wint in de historie van deze verkiezing. De derde generatie MX-5 was één van de drie finalisten voor de WCOTY award in 2006, net als de Mazda3 in 2014. De verkiezing tot 'World Car of the Year' werd in 2004 in het leven geroepen door een internationale groep autojournalisten. Dit jaar bestond de jury uit 73 journalisten uit 23 verschillende landen. De MX-5 versloeg vandaag op de New York International Auto Show 2016 twee andere finalisten, de Audi A4 Sedan/Avant en de Mercedes-Benz GLC. De twee andere finalisten bij de verkiezing tot World Car Design of the Year 2016 waren de Jaguar XE en de Mazda CX-3.

Ikuo Maeda, General Manager van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation: 'Ik ben bijzonder trots op deze award, die bewijst dat onze ontwerpen mensen over de hele wereld weten aan te spreken. Al onze producten van de nieuwe generatie zijn ontworpen volgens de Kodo - Ziel van beweging designfilosofie, die auto's tot leven wil brengen, ook als ze stilstaan. We zijn voortdurend bezig de schoonheid van deze vormen verder te verfijnen. Mazda is en blijft een trots Japans merk en ook in de toekomst zullen we beslist met meer bijzondere ontwerpen blijven komen'.

De nieuwe MX-5 won tot dusver meer dan 30 awards, waaronder de Car of the Year 2015-2016 in Japan en Car of the Year 2016 in Groot-Brittannië. Voor een kennismaking bent u welkom bij dealer Kolenaar Autobedrijven in Enschede en Hengelo.