Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Betaalbare Jaguar XE
gaat net stapje verder

Stel: je bent op zoek naar een luxe zakensedan. De keuze is plenty, de kwaliteit is goed. Maar je gaat toch liever voor een stapje extra. Geen volume-auto, maar een wagen waarmee je je onderscheidt. Maar wel een wagen die qua prijs niet hoger ligt dan de concurrentie in het hogere D-segement. Wel eens gedacht aan Jaguar? Sinds Jaguar de betaalbare XE op de markt heeft gebracht, heb je echt iets te kiezen. Wij nemen alvast een voorproefje. Van Jaguar-dealer Munsterhuis mogen we een dagje op stap met de XE.

Fluitend rijden we naar Hengelo, waar voor de showroom de Jaguar XE op ons wacht. Ik kan me bijna niet voorstellen dat deze fraaie sedan niet duurder is dan een degelijke Duitser of een futuristische Japanner. Maar de prijslijst, die ik heb bestudeerd, liegt niet. De rijk uitgeruste Jaguar XE Pure is er al voor € 41.250,-. En deze toch al complete wagen is nu zonder meerkosten voorzien van het Business Pack. Dit pakket bestaat uit het InControl Touch navigatiesysteem met dynamische routebegeleider, een eco-routefunctie en Jaguar Voice spraakbediening. Ook regensensoren voor de ruitenwissers, automatisch inschakelende koplampen en park distance control (achter) behoren tot dit fraaie pakket.

Techniek

Qua techniek doet de Jaguar XE met alle moderne luxe- en veiligheidsvoorzieningen techniek vanzelfsprekend niet onder voor de concurrentie. Een greep uit de belangrijkste voorzieningen: Head-up display, sleutelvrije toegang, radar gestuurde cruise-control (automatisch afstand houden), een camera die verkeersborden leest, dodehoek detectie, een elektrisch bedienbare achterklep en meer.

Voordat we instappen, nemen we de Jaguar XE eerst visueel op de korrel. De bollende motorkap en de grille, geven de wagen een chique, maar ook eigenzinnig scherpe uitstraling. Ook de achterzijde mag er zijn. Vanaf het licht schuin aflopende dak zien we een al even elegante achterzijde. De kofferruimte bedraagt 455 liter en dat is voor een sedan in het D-segment ruimschoots voldoende.

Afbeelding