(foto Harry Broeze)
(foto Harry Broeze) Foto: Harry Broeze

Heracles pakt kostbaar punt
in strijd om plek in play-offs

Heracles heeft in de strijd voor een plaats in de play-offs een kostbaar punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het niet hoogstaande duel in Arnhem eindigde in 1-1.

Heracles begon prima aan de wedstrijd. Vitesse dat voor de winterstop onder leiding van Peter Bosz vaak sprankelend voor de dag kwam, is onder diens opvolger Rob Maas ver teruggevallen. Doelman Bram Castro van de gasten uit Almelo hoefde voor rust geen enkele redding van betekenis te verrichten. Daarbij moet worden gezegd dat Heracles op een poging van Ramon Zomer na (hoog over) ook weinig liet zien.
In de tweede helft kwam Vitesse vanuit het niets op voorsprong. Er ging een inschattingsfout van aanvoerder Mark-Jan Fledderus aan vooraf. Hij wilde een voorzet onderscheppen, maar miste de bal, waardoor Milos Rashica ineens een vrije kans kreeg. En die benutte hij feilloos: 1-0. Vlak daarvoor had Vitesse alle geluk van de wereld dat Heracles-aanvaller Wout Weghorst de bal op de paal had gemikt.
Heracles kwam echter wel verdiend naast de Arnhemmers. Tien minuten voor tijd kreeg Vitesse-speler Sheran Yeini tijdens een kopduel de bal ongelukkig op zijn arm. Arbiter Nijhuis ontging het niet en een strafschop was het logische gevolg. Weghorst schoot vervolgens koel raak vanaf elf meter: 1-1.
John Stegeman vond na afloop dat zijn ploeg een goede teamprestatie had geleverd: 'In de eerste helft stonden wij goed en gaven wij geen kansen weg. In balbezit, en dan met name in de omschakeling, waren wij onnauwkeurig. Na het doelpunt hadden wij het moeilijk. Vitesse kreeg mogelijkheden maar wij hebben niet opgegeven.'