Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Turkse Culturele
Dagen bij moskee

Twee dagen genieten van de veelzijdige en mooie Turkse cultuur. Dat kan komende zaterdag en zondag wederom in en rond de moskee aan de Bellavistastraat in Almelo.

Bezoekers worden getrakteerd op een zeer gevarieerd programma met veel culturele optredens, kaligrafie, parcoursspellen en talentenshow voor kinderen, henna zetten en een cupcake workshop. Daarnaast Sumo worstelen, een Ottomaanse fotohoek en schminken. Kinderen kunnen ook in groepjes deelnemen aan een grote Expeditie Robinson.

Niet onbelangrijk zijn de Turkse hapjes die in overvloed aanwezig zijn. 'Niemand gaat met een teleurgesteld gevoel naar huis en al helemaal niet met een lege maag', zo wordt in de uitnodiging beloofd. Twee dagen kijken, ervaren, meedoen en proeven van een broodje döner tot de zoetste baklava met meer dan 20 soorten lekkernijen. De moskee is beide dagen open en er worden rondleidingen gegeven. Het culturele evenement wordt zaterdag om 09.00 officieel geopend waarna het kinderprogramma van start gaat. Om 12.15 uur zal het Turkse volkslied klinken.

De eerste dag eindigt om 17.00 uur en op zondag wordt het feest om 09.00 voortgezet. De afsluiting is 's avonds om 20.00 uur.