Bornerbroek
Dorp 'Ronde
Overijssel'

Tijdens de 64e Ronde van Overijssel, die op zaterdag 14 mei wordt verreden, is Bornerbroek het Dorp van de Ronde.

Daarmee is dit jaar gekozen voor een locatie vroeg in de route van één van Nederlands' oudste wielerklassiekers. Vorig jaar viel de eer ten beurt aan Markelo. Dat dorp wordt juist in de finale van de wedstrijd gepasseerd. In aanloop naar de Ronde van Overijssel wordt op dinsdag 19 april een wielercafé georganiseerd in Bornerbroek. Daar zal ook de presentatie zijn van de nieuwe wielergids.

Nadat volgens traditie gestart wordt in Rijssen, waar later ook de finish is, passeert de Ronde van Overijssel Bornerbroek al na negen kilometer. Daarbij kunnen de wielrenners er direct invliegen, want ook dit jaar is er een 'Dorp van de Ronde tussensprint'. Het zal niet de enige keer in 2016 zijn dat het wielrennen centraal staat in Bornerbroek. Naast het geplande wielercafé worden de Districtskampioenschappen tijdrijden, op dinsdag 14 juni, in en rond het dorp verreden.

Het Dorp van de Ronde deed enkele jaren terug haar intrede bij de Ronde van Overijssel en datzelfde deed destijds het wielercafé. Die wordt ditmaal ook in Bornerbroek gehouden. Op dinsdag 19 april begint de avond om 19.30 uur bij Café Brockie. De organisatie, die in handen is van de Ronde van Overijssel en TC Tubantia, is nog bezig om een aantal interessante sprekers naar Bornerbroek te laten komen. Zeker is dat voormalig wielerprofessional en ploegleider Theo de Rooij aanwezig is.