Wout Weghorst scoorde twee keer voor Heracles. (foto René Hummel)
Wout Weghorst scoorde twee keer voor Heracles. (foto René Hummel) Foto: rene hummel

Heracles simpel langs Excelsior

Heracles heeft in de strijd om een ticket voor de play-offs goede zaken gedaan in Rotterdam. Zaterdag werd met 3-1 gewonnen van Excelsior en dat was dik verdiend. Al maakten de Almeloërs het zichzelf vlak na rust even moeilijk.

'We spelen nog zes finales', zei trainer John Stegeman voor het duel met Excelsior. Zijn ploeg heeft die woorden van de trainer uitstekend vertaald in de eerste wedstrijd in die reeks. Voor rust was Heracles scherp en geconcentreerd en legde het Excelsior zijn wil op.
Al in de zesde minuut kwamen de Heraclieden op voorsprong. Met een slimme vrije trap vond Thoma Bruns Wout Weghorst, die vervolgens doelman Tom Muyters verschalkte met een listig boogballetje. Tien minuten voor rust was het opnieuw Weghorst, die op aangeven van Iliass Bel Hassani de bal in de rechter bovenhoek joeg: 0-2.

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Maar direct na de aftrap voor de tweede helft ging het mis. Binnen 17 seconden was het 1-2. Brandley Kuwas kreeg alle ruimte om uit te halen. Doelman Bram Castro stopte de eerste inzet, maar de snelle aanvaller maakte in de rebound geen fout. Excelsior zette vervolgens even druk, maar Heracles hield stand.

Het duel was gespeeld toen na precies een uur spelen Excelsior wel erg zwak verdedigde toen Jaroslav Navratil de bal voor het doel plaatste. Verdediger Ramon Zomer kon vanuit vrije positie simpel binnenknikken: 1-3.

Trainer John Stegeman was uiteraard blij na afloop van de wedstrijd maar plaatste toch een kanttekening: 'Wij begonnen goed aan de wedstrijd en hadden in de eerste helft controle. Na de rust hebben wij een kwartier moeten overleven. Na de 1-3 hebben wij de wedstrijd uitgespeeld en hadden wij nog meer moeten scoren.'

Komende zaterdag gaat Heracles op bezoek bij Vitesse. Het duel in Arnhem begint om 18.30 uur.