Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Almelo Bloeit: duurzaamheidsmarkt

In samenwerking met de gemeente Almelo en Energie besparen Almelo houdt Bibliotheek Almelo op vrijdag 22 april een markt over duurzaamheid. Deze wordt gehouden in de bibliotheek Almelo en duurt van 15.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Laat u informeren en inspireren over oa zonnepanelen, isolatie, E-bikes, E-auto's, water, mobiliteit, voeding, led verlichting etc. Gedurende de hele markt worden er diverse lezingen gehouden over oa natuurlijke tuinaanleg, isolatie, zonnepanelen en alle financiƫle regelingen hierom heen. Tijdens de markt wordt over verschillende onderwerpen informatie gegeven en zijn leveranciers aanwezig om u te laten zien wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn om te verduurzamen.

Om 15.00 opent gedeputeerde Erik Lievers samen met wethouder Javier Cornelissen de duurzaamheidsmarkt. Wilfried Finkers geeft daarna op humoristische wijze zijn visie op duurzaamheid. Voor kinderen is er een speciaal programma met een lezing door het Waterschap Vechtstromen, een prijsvraag met een spectaculaire prijs en informatie om je ouders op te voeden. Het energieloket is aanwezig om u informatie te geven over energiebesparing thuis. Vrijblijvend wordt een berekening gemaakt voor zonnepanelen op uw dak. Hier krijgt u ook informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Een hovenier is aanwezig en laat zien hoe u op diverse onderdelen uw tuin duurzaam kunt inrichten, met oa water, planten en ook voor vogels en andere dieren. Een ritje in een elektrische auto behoort ook tot de mogelijkheden. Laat u meenemen in de toekomst van mobiliteit. Voor meer informatie: kijk op www.energiebesparenAlmelo.nl