Lieneke Bolhuis,
Lieneke Bolhuis, Foto: nb

Fractie Bolhuis verder als Minimapartij

Zelfstandig raadslid Lieneke Bolhuis gaat per direct in Almelo verder onder de vlag van de door haar opgerichte Minimapartij.

Met deze partij gaat de eind vorig jaar uit de PvdA gestapte politica ook als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen over twee jaar in. 'Doel van de Minimapartij is dat Almelo een toonbeeld wordt van een sociale, sportieve, innovatieve en culturele stad met een gevarieerd aanbod van werkgelegenheid, woningen en recreatie', aldus Bolhuis. 'Ook voor minima.'

Een belangrijk speerpunt blijft het sociale beleid. De uitvoering van bijvoorbeeld de Wmo volgt zij ook deze periode als raadslid al nauwlettend en dat wil zij blijven doen. De lijsttrekker vat de nieuwe partij in vier woorden samen: variatie, samen, eenvoud en ontwikkeling. Duurzaamheid staat eveneens hoog in het vaandel.

Om dit alles mogelijk te maken streeft de Minimapartij naar een gemeentebestuur dat dienstbaarheid aan de inwoners van de stat centraal stelt. Zij wil haar doelen bereiken door samenwerking met andere partijen en individuen. Het partijprogramma voor de volgende verkiezingen wordt samen met gesprekspartners samengesteld. 'Geen dik programma maar een lijst met duidelijke vertrekpunten waar mensen de partij aan mogen houden'. Inlichtingen via info@minimapartij.nl.