Afbeelding
Foto: nb

Amycus opent seizoen met
droogroeien en proefroeien

Voor veel mensen is april de maand waarin ze hun fiets of motor uit de winterslaap halen maar bij de Twentse Roeivereniging Amycus, met circa 150 enthousiaste leden, kiest men liever voor de boot.

Volgende week zaterdag opent de vereniging aan de Badhuisweg bij de Wierdensebrug in Almelo het roeiseizoen met een feestelijke dag. Belangstellenden kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur onder meer droogroeien op de kade en proefroeien op het water. Leden van de club zijn aanwezig om te vertellen over hun sport en begeleiden een roeitochtje.

'Deze dag is ook bedoeld om meer jongeren te interesseren voor de roeisport', aldus voorzitter Peter van Kesteren van de bijna dertig jaar jonge vereniging. 'Vorig jaar zijn wij daarmee begonnen en we merken dat roeien steeds populairder wordt.' De jeugd van Amycus doet mee aan interregionale wedstrijden en ze leveren prima prestaties. Dit jaar gaat de vereniging ook actief de samenwerking zoeken met scholen. Sportblessures zijn de roeisport zeldzaam. 'Roeien is een gezonde sport en voor alle leeftijden'. Bij de training komen alle spieren aan bod en wordt gewerkt aan een goede conditie. Eerst een goede opleiding volgen en dan zelfstandig de boot in stappen, luidt het devies. Het Twentekanaal is met het strakke gladde water zeer geliefd onder roeiers. Meer info op www.amycus.nl