Esther Hammink.
Esther Hammink. Foto: nb

Nieuw theaterseizoen
biedt veel variatie

Wie denkt dat ze nu wel een poosje op haar lauweren kan rusten nu het nieuwe theatermagazine een deze dagen op de deurmat ploft, heeft het mis want directeur Esther Hammink van het Theaterhotel is samen met haar medewerkers razend druk met onder meer de kaartverkoop en de theater-tipavond komende maandag, waarop in samenwerking met Hof88 het nieuwe theaterseizoen wordt gepresenteerd.

In haar voorwoord van de nieuwe glossy nodigt Hammink de lezer uit vooral eens buiten de geijkte paden te treden en een minder bekende voorstelling te bezoeken. 'Durf te ervaren en laat je verrassen'. Theaterliefhebbers staat ook in het nieuwe seizoen weer een veelzijdig en verrassend programma te wachten. Grote namen als Youp van 't Hek, Bert Visscher en Theo Maassen bijvoorbeeld maar ook aanstormend talent zoals Peter Pannekoek bekend van DWDD.

Ook regionale parels krijgen wederom een podium en ook is veel plaats ingeruimd voor familievoorstellingen. André Kuipers en anderen geven college en muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken. Bij sommige voorstellingen telt niet het credo 'wie het eerst komt, het eerst maalt', maar wordt geloot. 'Iedereen heeft in dat geval gelijke kansen'.

Sinds enkele jaren worden arrangementen afgestemd op uitstraling van de voorstelling. Is er bijvoorbeeld een Mexicaanse voorstelling dan wordt hiermee rekening gehouden bij de samenstelling van het menu. De samenwerking met Hof88 wordt uiteraard gecontinueerd. 'Daar ben ik ontzettend trots op want hierdoor verbreden we het culturele aanbod', aldus de programmeur. Is het Theaterhotel te groot dan wordt uitgeweken naar Hof88 en omgekeerd. Dit geldt voor een tweetal voorstellingen. 'Een volle zaal betekent een optimale sfeer'.

Nieuw is het minder verplichtende theaterkeuzepakket. Boek voor € 100,- vier verschillende voorstellingen en ontvang maandelijks een overzicht van voorstellingen waaruit gekozen kan worden. Wordt geen gebruik van alle vier voorstelling dan gaat het resterende bedrag naar het Theater Cultuur Fonds dat cultuur op lokaal niveau stimuleert door het toegankelijker te maken voor mensen met een smalle beurs en door het stimuleren van cultuur educatie en (amateur) talent.