(foto Rene Hummel)
(foto Rene Hummel) Foto: Rene Hummel

Heracles gelijk tegen FC Utrecht

Heracles en FC Utrecht sloten zaterdag na negentig minuten een compromis, waarmee beide clubs niet veel opschoten. Beide clubs willen zich dit seizoen plaatsen voor de play-offs, met als inzet een plek in de voorronde van de Europa League. In het duel, waarin beide ploegen vol voor de winst gingen, was het eindresultaat (1-1) een uitkomst, waarmee beide teams goed kunnen leven.

'Elke wedstrijd is een finale en we hebben er nog vijf te gaan', zei trainer John Stegeman na afloop van de wedstrijd. 'Te beginnen komende zaterdag in Rotterdam tegen Excelsior.'

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar voor rust kreeg Heracles de beste kansen. Zo kopte Ramon Zomer uit een hoekschop van Iliass Bel Hassani op de lat en op slag van rust had Jaroslav Navratil pech, dat zijn schot buiten bereik van doelman Robbin Ruiter op de paal belandde. Aan de andere kant was Willem Janssen dichtbij een treffer, maar hij vond doelman Bram Castro op zijn weg. In de tweede helft bleven beide ploegen de aanval zoeken. Sébastien Haller leek met het hoofd te scoren, tien hij in een luchtduel doelman Castro te slim af was. Zomer was echter attent en kon op tijd de bal 'opruimen'.

Tien minuten na rust kwam Heracles op voorsprong. Castro trapte de bal uit richting Robin Gosens, die aan de linkerflank alle ruimte kreeg voor een goede voorzet. Met een snoeiharde volley promoveerde Navratil het voorbereidende werk van Gosens met een doelpunt. Het Utrechtse antwoord liet niet lang op zich wachten. Andreas Ludwig scoorde de 1-1. Volgens velen had de treffer afgekeurd moeten worden, omdat bij de inleidende actie van Nacer Bazarite de bal de achterlijn gepasseerd zou hebben. Arbiter van der Kerkhof kon niet anders dan de treffer goedkeuren, omdat zijn assistent aan de zijlijn niet had gezien dat de bal de achterlijn was gepasseerd.

Daarna kreeg Heracles het moeilijk, toen FC Utrecht-trainer Erik ten Hag een extra spits (Ruud Boymans) bracht voor Bazarite. De spits, die naast Haller ging spelen, kreeg twee uitstekende kansen, maar beide keren hield doelman Castro Heracles op de been.