Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Meevaller voor Voedselbank

Vorige week ontving Voedselbank Almelo een mooie cheque van een groep horeca-studenten van ROC van Twente. Deze studenten hebben de afgelopen weken geld ingezameld om de voedselbank verder te helpen. Studenten overhandigden de studenten een bedrag van € 676,27 aan de heer Van Loon, penningmeester van Voedselbank Almelo.

Derdejaarsstudenten van de opleiding Manager/ondernemer horeca hebben met eigen ogen bij de voedselbank gezien dat de noodzaak voor extra middelen erg hoog is. Ze vinden het verschrikkelijk dat niet iedereen zonder de voedselbank kan en hebben daarom op meerdere manieren geld ingezameld.

Tijdens de thema-avonden Heerlijk Twentsch, die op 16 en 17 maart plaatsvonden, is aandacht besteed aan deze actie. Gasten zijn gevraagd om een donatie te doen voor de voedselbank en de fooien die deze avonden zijn opgehaald, zijn bij het bedrag inbegrepen. Ook is er geld opgehaald door de verkoop van broodplanken die tijdens de diners gebruikt werden. Broodplankenzo, de leverancier van de broodplanken, doneerde de helft hiervan.

De heer Van Loon van Voedselbank Almelo was erg blij met de cheque en is de studenten dankbaar voor hun inzet.