Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Kynologenclub houdt jonge
onden- en Veteranendag

Wie als hondenbezitter graag eens mee zou willen doen aan een grote hondenshow maar twijfelt of de viervoeter hiervoor geschikt is, kan zaterdag 23 april terecht bij Kynologenclub Almelo e.o. in het clubgebouw 't Nust aan de Veenenlandenweg 40 in Almelo. Twee keurmeesters beoordelen deze middag honden op onder meer uiterlijk en bouw en gangwerk.

De enige voorwaarde voor deelname is dat de hond tussen de 3 en 24 maanden of tenminste 8 jaar of ouder is. Met deze jaarlijkse keuring biedt de kynologenclub eigenaren van honden de mogelijkheid kennis te maken te maken met het wereldje van hondenshows en te testen of zijn hond show waardig is.

'Onze ervaring is dat veel mensen wel eens zouden willen meedoen aan een grote hondenshow maar niet weten of hun viervoeter hiervoor wel geschikt is', aldus Erna Sanders, éév van de organisatoren. 'Deze middag biedt bij uitstek de kans dit te testen.' Dat gebeurt op een laagdrempelige manier want de kosten bedragen slechts € 7,50 per inschrijving.

'Grotere shows kosten al gauw minimaal € 50,- en dat schrikt velen af'. Bijzonder is dat zowel ras- als raslozen deze middag welkom zijn. 'Niet-rashonden zijn niet toegestaan bij de grotere shows en bij ons wel.' Desgewenst kan ook ingeschreven worden op een 'Ringtraining' een speciale training die de hondenclub houdt ter voorbereiding op deelname aan grotere hondenshows. Inschrijven bij het clubgebouw vanaf 12.30 uur waarna de keuring om 13.00 uur start.