Olga Commandeur houdt wel van bewegen.
Olga Commandeur houdt wel van bewegen. Foto:

‘Ontplooj nu in rustiger vaarwater’

Algemeen

Ontplooj heeft onlangs een open huis gehouden voor alle medewerkers, hun ouders/verzorgers en andere betrokkenen. “Na een roerige periode lijkt Ontplooj, de nieuwe uitvoeringsorganisatie en opvolger van SOWECO NV, nu in wat rustiger vaarwater gekomen’’, aldus Maaike Nijman. “De organisatie zit inmiddels in een opbouwfase waarin zij hard werkt aan haar naamsbekendheid.’’

Almelo - Vitaliteit is een belangrijk thema dit jaar binnen de organisatie. Goede redenen voor een open huis aan de Plesmanweg. “Het thema vitaliteit staat centraal bij alle activiteiten die de organisatie dit jaar organiseert, zo ook tijdens het open huis. Het parkeerterrein van de organisatie aan de Plesmanweg werd afgezet om ruimte te maken voor verschillende activiteiten, kraampjes van leveranciers en klanten én een podium voor karaoke onder begeleiding van Martin Dams. Op de momenten waarop niet gezongen werd, dansten medewerkers mee bij zumbaworkshops van Dansschool Djon Brunsman waar alle bezoekers aan deel konden nemen.’’

Eerder dit jaar werden zes beweegtoestellen geplaatst die werden geopend door Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging. De organisatie BewegenWerkt was tijdens het open huis aanwezig om verdere aandacht te besteden aan de beweegtoestellen, maar ook voor de begeleiding van andere activiteiten, zoals een suikerquiz, vangnetvolleybal en stuiterbal. “Ook was er de mogelijkheid je te laten wegen om erachter te komen of je zwaarder of lichter dan een zeehond was’’, aldus Nijman.

Om medewerkers te stimuleren zoveel mogelijk kennis te laten maken met al deze (gezonde) activiteiten werden stempelkaarten uitgedeeld. “Activiteit volbracht? Dan kreeg je een stempel. Aan het einde van de dag konden volle stempelkaarten ingeleverd worden. Uit alle ingeleverde stempelkaarten werden drie winnaars gekozen.’’ Ontplooj wil ook wat betekenen voor de situatie in Oekraïne. Daarom waren er zelfgebakken koekjes te koop waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat.

Qua eten en drinken koos Ontplooj voor gezondere alternatieven zoals zoete aardappelfrietjes (mede mogelijk gemaakt door Event Catering Weerink), water met een smaakje (dankzij Bidfood), een gezonde wrap, haring van een echte haringkar (Visboer Schaap), yoghurt van de tap (Boermarke), gratis fruit van bedrijf Appeltje, koffie en thee (Event Coffee) en meer. Bij sommige kraampjes stonden eigen cateringmedewerkers om een workshop te geven hoe zo’n gezonde wrap nou simpel gemaakt kan worden.

Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 2 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 23 uur geleden
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Almelo 25 mrt, 13:33
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 25 mrt, 12:35