Het AMK gaf een huisconcert in Harbrinkhoek.
Het AMK gaf een huisconcert in Harbrinkhoek.

Almelo’s Mannenkoor geeft feestelijk huisconcert

Algemeen

Almelo - Zoals vele verenigingen heeft ook het Almelo’s Mannenkoor bijna twee jaar niet gezamenlijk kunnen repeteren en optreden. Gedurende deze periode had het bestuur maar één doel: het koor bijeen houden. Na een aantal aftastende weken is het koor inmiddels op “stoom” en kon in samenwerking met het Almelo’s Christelijk Mannenkoor aantreden voor de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Afgelopen vrijdag werd een feestelijk huisconcert gegeven voor partners en genodigden bij Bistro Kampkuiper in Harbrinkhoek.

Voorafgaand aan het concert gaf Winfried Zeelen, drager van de ‘Veldhuis-ring’, deze ring door aan voorzitter Bert Sies. “De Veldhuis-ring is ontworpen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Almelo’s Mannenkoor in 1958 en destijds overhandigd aan de voorzitter G.H. Veldhuis, initiatiefnemer tot het oprichten van het AMK. Na het overlijden van de heer Veldhuis wordt de ring doorgegeven aan voorzitters of AMK-zangers, opdat de ring de dragers altijd blijft herinneren aan de door de heer Veldhuis gestelde taak: het voortbestaan van Almelo’s Mannenkoor. Volgens Zeelen is de ring bij de huidige voorzitter op de plaats, vanwege zijn niet aflatende inzet voor behoud van het AMK. Zichtbaar verrast en onder dankzegging nam de preses de ring in ontvangst’’, aldus AMK.

Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 1 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 20 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 21 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30