Justin Hoogma in actie tegen Willem II in Tilburg. (Foto: NESimages)
Justin Hoogma in actie tegen Willem II in Tilburg. (Foto: NESimages) Foto: NESimages/Michael Bulder

Hoogma: ‘We moeten het zelf doen’

Algemeen

Met nog twee wedstrijden te gaan en vijf punten voorsprong op de degradatiestreep is Heracles Almelo zo goed als veilig, maar nog niet helemaal. “We hebben minimaal nog een punt nodig. Je weet het nooit’’, zegt Justin Hoogma. “We moeten niet op de andere ploegen letten, we moeten het zelf doen.’’

Almelo – Justin Hoogma doelt op de wedstrijd van woensdagavond in Waalwijk tegen RKC.
Het is de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. RKC heeft twee punten minder dan Heracles. Hoogma: “RKC uit is altijd lastig, maar in deze fase van het seizoen zijn alle wedstrijden lastig, omdat er veel druk en spanning op komt te staan. Je moet sowieso niet makkelijk denken over een wedstrijd. Woensdag hebben we een kans om het af te maken. We willen het zo snel mogelijk helemaal klaar hebben.’’

Dat had zaterdagavond ook in de wedstrijd tegen Willem II kunnen gebeuren, maar Heracles verloor in Tilburg met 2-0.
Dammers en Hornkamp scoorden al in het eerste deel van de eerste helft. “Het was een hele slechte dag voor ons, helaas’’, zegt Hoogma. “Het is moeilijk te zeggen hoe het kwam. We wisten dat Willem II met een fel publiek erachter fel zou beginnen. Wij wilden daar minimaal hetzelfde tegenover zetten. We hadden ons voorgenomen net zo fel te beginnen als tegen Twente, maar dat is totaal niet gelukt. Willem II legde ons compleet de wil op.’’

‘Het zat er totaal niet in’

De goals van Willem II vielen al snel. Aanvoerder Hoogma: “Een standaardsituatie en een goede aanval van hun. Wij doen het niet goed. Er waren wel meer mogelijkheden voor hun om een doelpunt te maken. Ik denk dat we met 2-0 bij rust nog goed wegkomen. Er hadden meer goals kunnen vallen. In de rust waren we heel erg ontevreden over de eerste helft. We moesten proberen om na rust een ander gezicht te laten zien en hopelijk de aansluitingstreffer te maken, zodat het weer een wedstrijd zou worden. We hebben één kans gehad en dat was het. Het zat er totaal niet in.’’

Die ene kans was voor Sinan Bakis, maar hij kreeg de aansluitingstreffer niet op het bord, de keeper redde, en zijn medespelers ook niet.
In de slotfase werd het nog erger voor Heracles met een rode kaart voor Sven Sonnenberg.
Heracles is nu de nummer 13 van de eredivisie met 34 punten uit 32 wedstrijden. Nummers 16 en 17, Sparta en Willem II, hebben 29 punten. PEC is laatste met 27 punten.
Het gat naar nummer 8 (Heerenveen, 38 punten) en de Europese play-offs is vier punten.
In de laatste wedstrijd van het seizoen, komende zondag, ontvangt Heracles in Erve Asito Sparta. Hoogma: “Eerst RKC. Ik vind dat ze goed voetbal spelen. Ze hebben spelers die makkelijk een goal kunnen maken. Ja, Michiel Kramer. Een gevaarlijke spits, hij legt ze makkelijk binnen. Heeft er geloof ik al tien gemaakt. We moeten er keihard tegenaan. En wat er fout is gegaan tegen Willem II moeten we meenemen.’’

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.