Langs de waterboulevard staan acht mini kunsttorentjes met kunstwerkjes.
Langs de waterboulevard staan acht mini kunsttorentjes met kunstwerkjes.

Almelo laat jonge Almelose kunstenaars letterlijk schitteren

Algemeen

ALMELO - Schitterend Almelo gaat woensdagmiddag 15 december van start. Het is een kunst- en cultuurparticipatieproject waarbij kunstenaar Sibyl Heijnen en jonge kunstenaars in de dop Almelo letterlijk laten schitteren.

Sibyl Heijnen heeft op het water van de stadsvijver een landschap van bijna 50 vierkante meter aan eilanden gemaakt die passen bij de symboliek van Almelo als waterstad. Ze heeft hiervoor gewerkt met een heleboel lege blikjes, die door de toepassing in kunst niet meer het karakter van afval hebben.

De torentjes op de kade tegenover het stadhuis symboliseren bakentjes van hoop en licht, zoals de belofte van land bij het zien van een vuurtoren. Leerlingen van de middelbare scholen Noordik Lyceum, het Erasmus en Canisius zijn uitgedaagd kunstwerken te maken voor in de acht mini-expositieruimtes. Voordat ze aan de slag zijn gegaan, hebben ze een workshop gehad van Sibyl en Almelose TikTok-hit Lola Pani. Sibyl vertelde over haar werkwijze en liet de leerlingen kennismaken met materiaalonderzoek door ze aan het werk te zetten met een stuk aluminiumfolie. Lola voegde toe dat kunst verder kan gaan dan driedimensionaal door video toe te voegen aan het ontwerp.

Woensdagmiddag 15 december zal er een kort, symbolisch moment zijn als start van Schitterend Almelo. Sibyl en een aantal leerlingen zullen in aanwezigheid van wethouder Van Rees kort vertellen over het project. Vanwege de coronamaatregelen is er geen publiek bij de start aanwezig. 

Iedereen is welkom om tot 6 januari coronaproof de kunstwerken te komen bekijken en bewonderen. Schitterend Almelo vormt een onderdeel van de wandelroute langs de Waterboulevard en de kleurrijke waterfonteinen.

Ook op andere plekken is er genoeg te bekijken. De fonteinen zijn te vinden bij het Stadslab op het Indiëterrein, voor het Stadhuis, in de Havenkom, voor Proeflokaal België en in Het Kolkje. Ook de Kerstboom bij Kreta staat dit jaar weer te glinsteren in de Stadsvijver, bij de kunstwerken van Sybil. Het hele overzicht van plekken is te vinden op de website www.uitinalmelo.nl

-Tekst: Almelo Promotie

De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 4 uur geleden
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 8 uur geleden
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes gisteren
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:31
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 20 apr, 13:51