Afbeelding

Decemberaankopen: Plan ruim op tijd

Algemeen

ALMELO - De feestdagen naderen snel. Sinterklaas en Kerstmis brengen veel plezier met zich mee, maar voor sommige mensen betekent het ook veel stress en een lange to-dolijst.

Heb jij nu alweer stress over hoe jij jouw december planning rond krijgt? Wij helpen je een handje. Lees de eenvoudige tips vanuit de Jysk Almelo-blog voor het plannen van je kerst- of sinterklaasinkopen.

Stel een budget vast en houd je eraan

De eerste stap is het vaststellen van een budget. Het is een goed idee om gedurende het jaar geld opzij te zetten, zodat je niet ineens in november of december op de een of andere manier extra geld hoeft te vinden. Je kunt beginnen door elke week een klein bedrag te sparen.
Houd bij hoeveel je per persoon wilt uitgeven en noteer het. Je geeft misschien meer geld uit aan je naaste familie dan aan een vriend.

Maak een lijst met personen

Vervolgens is het handig om te weten voor wie jij allemaal cadeaus wilt halen. Misschien wil je alleen iets voor je naaste familie en partner kopen of pak je groter uit en koop je voor de hele familie en vriendengroep iets leuks. 

Beslis waar jij (en je budget) je goed bij voelen. Je kunt ook met je vrienden en familie afstemmen of jullie cadeaus voor elkaar kopen.

Maak een boodschappenlijstje

Bepaal wat voor soort cadeau past bij iedere persoon op de lijst. Waar houden ze van? Of zijn er nog nuttige cadeaus die van pas komen? Het is handig om, voordat je naar de winkel gaat, alvast een idee te hebben wat je wilt gaan kopen. Op deze manier kun je ook makkelijker bepalen naar welke winkels je wilt gaan.

Begin vroeg met kerstinkopen

Misschien wel één van de belangrijkste tips om stress te voorkomen: begin vroeg. Je kunt het hele jaar door als je wilt al je kerst- of Sinterklaasinkopen inslaan. Begin in elk geval in de maand november al. Bekijk de uitverkoop het hele jaar door en als je in november met je kerstplanning begint, is Black Friday een goede dag om veel cadeaus in te slaan. 

Vroeg kopen betekent vaak dat je geld kunt besparen en je niet de volle prijs hoeft te betalen.

Plan een gezellige inkooptrip

Zie jij op tegen het kopen van je sinterklaas- en kerstcadeaus? Maak er dan een leuk uitje van. Vind je het niet leuk om alleen te gaan, plan dan iets met een goede vriend, je partner of een familielid.

Ga tijdens het shoppen lekker lunchen of koffie drinken op Woonboulevard Almelo en neem er echt een hele dag de tijd voor. 

Extra tip: ben je toch van plan in de maand december te gaan? Kies dan voor een doordeweekse dag in plaats van het weekend. Dit scheelt vaak qua drukte op Woonboulevard Almelo.

-Tekst Juliette Vrijhoeven - marketeer bij Woonboulevard Almelo.

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 10 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 12 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 16 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42