Jerney weet het zeker: Op een matras op maat is het heerlijk relaxen!
Jerney weet het zeker: Op een matras op maat is het heerlijk relaxen!

Fijn relaxen op een matras op maat

Algemeen

ALMELO - Kachel aan, deken om, filmpje op en dan relaxen. En niet meer alleen in de woonkamer, maar ook de slaapkamer moet er aan geloven. Maar hoe creëer je die perfecte relax modus nou in bed? Shop in Shop XL Store vertelt het je.

Zodra de blaadjes rood kleuren en de eerste oostenwind je om de oren slaat, springt iedereen in herfstmodus. Je zit lekker knus op de bank met je plaid, geitenwollen sokken en stomende chocolademelk.

De echte fanatieke fallfreak pakt het nog grootschaliger aan, namelijk in bed, met een laag dons om zich heen, luxe vertoeven in zijn of haar eigen hotelsuite. Want zo belangrijk is tegenwoordig de slaapkamer voor de mens. Het is al lang niet meer alleen een vierkante ruimte waar je simpelweg je verplichte nachtrust pakt. Het is een kamertje van het huis waar een bed staat met hooguit een linnenkast, want tsja zeg nou zelf – als je ogen dicht zijn, zie je toch niks. Nee, niks van dit.

We willen allemaal een hotelkamer aan huis, een rustgevend spa-oord waar je de feng shui ruikt zodra je de deur open doet. Een verlengde van je ziel en een weerspiegeling van je innerlijke boeddhist. Maar waar begin je dan? Hoe voel je je zen in je eigen slaapvertrek? Nou, dat doe je met een matras voor jou.

Pocketvering, binnenvering, traagschuim, memory foam, topmatrassen, comfortzones. Allerlei ingewikkelde vaktermen die je kan vinden op het infolabel op het hoekje van je matras. Maar wat houdt het in? En welke moet je hebben? Neem ik een boxspring of een matras met een lattenbodem? Ja, maar ik wil een zacht matras en mijn man een hard matras. En hij smelt zijn bed uit, maar ik bevries elke nacht. Wat nu?

Slecht nieuws. Eigenlijk is deze keuzestress niet met één antwoord het raam uit. Het verschilt namelijk echt per persoon welk matras jou ultiem laat rusten. Afhankelijk van gewicht, lengte, postuur en stand van slapen kan het perfecte matras gevonden worden.

Het goeie nieuws is dat er sowieso een matras voor jou bestaat. Het juiste matras verbetert jouw houding tijdens het bingewatchen en vervolgens ook tijdens je slaap en dat zorgt ervoor dat je overdag beter functioneert.

Helemaal top is dat het niet eens enorm kostbaar hoeft te zijn. Het enige wat je moet doen, is naar de winkel gaan en een duik nemen op een matras. Winkelen was eigenlijk nog nooit zo rustgevend. De experts zullen je ondervragen en met behulp daarvan het geschikte matras of bed voor jou samenstellen. Wat rest is een film uitkiezen, een mok chocomelk met slagroom inschenken en dan lekker knus in je persoonlijke paleis ledikant vertoeven tot de zomer terugkeert.

Verlang je naar een middagje matras testen en informatie opdoen? Shop in Shop XL Store op Woonboulevard Almelo is een specialist in bedden en matrassen.

-Tekst Jerney Bennes, marketeer bij Woon & Slaap, Shop in Shop XL Store & Top 1 Toys.

Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 1 uur geleden
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 6 uur geleden
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal gisteren
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52