Gezond in je Wijk is een initiatief van Avedan, Taalpunt, Sportbedrijf Almelo, de bibliotheek, Heracles, provincie Overijssel en ROC van Twente.
Gezond in je Wijk is een initiatief van Avedan, Taalpunt, Sportbedrijf Almelo, de bibliotheek, Heracles, provincie Overijssel en ROC van Twente.

Gezond in de Wijk doorslaand succes

Algemeen

ALMELO - Lekker bewegen, nieuwe contacten en volop informatie. De groep vrouwen die meedeed aan Gezond in je Wijk is enthousiast over deze combinatie. De deelnemers die donderdag hun diploma kregen, laten het daar niet bij: ze blijven samen bewegen. Sommigen gaan op taalles, er zijn plannen voor (vrijwilligers)werk gemaakt en een paar vrouwen willen op computerles.

‘’Een heel mooi resultaat’’, vindt Irma Seppenwoolde, docent aan ROC van Twente. Reden genoeg om meteen met een nieuwe groep van start te gaan.

Een stukje taart, dat moet kunnen als je zo goed je best hebt gedaan bij Gezond in je Wijk. Het was in het Heracles-stadion de afsluiting van de vierde editie. De resultaten waren zo goed dat de organisatoren meteen weer een nieuwe groep te beginnen.

Gezond in je Wijk is een initiatief van welzijnsorganisatie Avedan, Taalpunt, Sportbedrijf Almelo, de bibliotheek, Heracles, provincie en ROC. Deze groep werd door corona uitgesteld tot mei, maar toen gingen de dames er ook echt voor. Ze kwamen trouw elke week en hielden contact om samen te bewegen.

‘’Voor de deelnemers is het een ochtend in de week waarop ze tijd voor zichzelf hebben en aan hun toekomst kunnen werken. Je krijgt er naast verantwoorde beweging ook informatie over bijvoorbeeld gezonde voeding en lekker in je vel zitten. Je leert er wat over opleidingen en cursussen die je zou kunnen volgen, en ontdekt of vrijwilligerswerk misschien iets voor jou is en hoe je dat dan aanpakt. En als je de Nederlandse taal lastig vindt, dan kan je die ook mooi oefenen’’, legt Irma Seppenwoolde uit.

Dat laatste kwam aan de orde bij een bezoekje aan Taalpunt. ‘’Een van de dames gaf daar voor het eerst toe dat ze al haar hele leven moeite heeft met lezen en schrijven. We hebben haar aan een taalmaatje gekoppeld en nu kan ze ermee aan de slag. Gezond in je Wijk brengt mensen niet alleen letterlijk in beweging, maar ze raken ook gemotiveerd om nieuwe stappen te zetten in hun leven. Daar doen we het voor’’, zegt Jenny Bergsma, coördinator Taalpunt voor Avedan.

Irma Seppenwoolde, docent aan ROC van Twente, weet hoe gezellig de groepen zijn. ‘’Veel vrouwen komen een beetje verlegen binnen omdat ze van zichzelf denken dat ze niet zo veel kunnen of weten, of dat ze niet sportief zijn. Maar iedereen kan en weet wel iets, we leren van elkaar. En je beweegt allemaal op je eigen niveau. De gezelligheid en het lekker bewegen staat voorop’’, benadrukt ze.

Wie ook wil bewegen, nieuwe contacten wil opdoen en zich wil oriënteren op nieuwe mogelijkheden in het leven kan eerst meedoen aan een proefochtend. Die is op 11 november om 9.00 uur bij voetbalvereniging Oranje Nassau. De serie van dertien bijeenkomsten begint een week later, op 18 november. Deelname is gratis en kinderopvang is mogelijk.
Geïnteresseerd? Aanmelden: gezondinjewijk@avedan.nl of bel of app naar 06-14528192.

Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 1 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 20 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 21 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30