Game, Eet & Match is speciaal voor voor mensen met dementie en hun mantelzorger.
Game, Eet & Match is speciaal voor voor mensen met dementie en hun mantelzorger.

Game, Eet & Match: ‘Gamenastiek goed voor uithoudingsvermogen’

Algemeen

ALMELO - Game, Eet & Match, voor mensen met dementie en hun mantelzorger, is weer begonnen. De doorstart is mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds Sluyterman van Loo, Pape-fonds en Kroon-Oil Foundation.

‘’Samen met plezier bewegen draagt bij aan vitaliteit voor beiden. Daarom bieden wij de bestaande en succesvolle activiteit Game, Eet & Match nu ook aan voor mensen met dementie en hun mantelzorger’’, zo laat de organisatie weten.

Plaats van handeling van het zogeheten gamenastieken is het gamecentrum FUN-IE-FIT aan de Berlagelaan 2 in Almelo. ‘’We zorgen voor een gezellige ochtend waarbij we gaan gamen en aansluitend met elkaar aan tafel gaan voor een heerlijke lunch. Op een groot digitaal scherm kunt u allerlei sporten beoefenen, zoals bowlen en tennis. Daarnaast kunt u ook spelletjes doen op de Beleef televisie. Bij elk veld is een gamecoach aanwezig voor het geval u wat hulp kunt gebruiken.’’

Gamenastiek is volgens de woordvoerder goed voor het uithoudingsvermogen, concentratie, balans, reactievermogen, geest en spierkracht. ‘’En niet te vergeten: het vertraagt het ouderdomsproces. Plezier maken in de ontstane zorgrelatie is fijn en zorgt voor meer vitaliteit en veerkracht.’’

Er zijn twee groepen die beginnen aan een traject van vijf weken.

Groep 1 is aanwezig van 10.30 tot 12.30 uur op de maandagen 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november.

Groep 2 is welkom van 10.30 tot 12.30 uur op de maandagen 17 januari, 31 januari, 14, februari, 28 februari en 14 maart.

De kosten zijn 5 euro per keer

Voor opgave en informatie kan men contact opnemen met Susan Nijkamp van Mantelzorg Almelo (06-10023581 - s.nijkamp@mantelzorgalmelo.nl) of Monique Schuchart van Beweeg & Zo (06-28817648 - info@beweegenzo.nl).

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 9 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 11 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 14 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42