Niemand minder dan Betine Vriesekoop opent het OldStars tafeltennis bij Blauw-Wit uit Almelo.
Niemand minder dan Betine Vriesekoop opent het OldStars tafeltennis bij Blauw-Wit uit Almelo.

Betine Vriesekoop opent OldStars tafeltennis A’lo

Algemeen

ALMELO - Ouderen kunnen op dinsdag 21 september bij Blauw-Wit uit Almelo gratis kennismaken met OldStars tafeltennis. De clinic staat onder leiding van voormalig tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop en is voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tafeltenniservaring.

OldStars tafeltennis is een initiatief van het Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond. ‘’Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op latere leeftijd kan worden beoefend’’, zo laat de vereniging weten.

Aanmelden voor deze kick-off kan bij Kristoff Dervaux via oldstars@blauwwit-almelo.nl of via 06-30809976. De kick-off begint om 14.00 uur met een inloop. De presentatie van Bettine Vriesekoop is om 15.00 uur. De clinic door Bettine begint om 16.00 uur.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars tafeltennis in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. ‘’Oldstars tafeltennis behelst echter meer dan alleen een potje pingpongen’’, aldus Blauw-Wit. ‘’Er wordt naast het tafeltennis ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn.’’

Blauw-Wit wil graag aan het project Oldstars meewerken. ‘’Wij vinden het belangrijk om ouderen sportief bezig te houden en natuurlijk, wat minstens net zo belangrijk is, de ouderen een gezellige middag aan te bieden. Daarvoor is onze locatie uitermate geschikt gezien het feit dat de sportzaal grenst aan onze gezellige kantine. Ook voor mindervaliden is onze locatie zeer geschikt en rolstoelvriendelijk ingericht.’’

Voor meer informatie kijk op www.blauwwit-almelo.nl

Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo 16 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 18 apr, 18:53
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 apr, 13:36
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59