Deelnemers van de dienst Begeleid vervoer van Mantelzorg Almelo staan altijd klaar voor een ritje.
Deelnemers van de dienst Begeleid vervoer van Mantelzorg Almelo staan altijd klaar voor een ritje.

Autoritje is zo geregeld bij Mantelzorg Almelo

Algemeen

ALMELO - Geen rijbewijs (meer) en voor elk afspraakje kinderen, familie of buren om hulp moeten vragen.. Heel veel mantelzorgers en hulpvragers in Almelo voelen zich daarvoor té bezwaard. Zij kunnen nu weer een beroep gaan doen op de dienst Begeleid vervoer van Mantelzorg Almelo.

Kwestie van een telefoontje en een autorit met een begripvolle en hulpvaardige chauffeur is geregeld.
Begeleid vervoer van Mantelzorg Almelo bestaat uit consulent Jacquelien ter Beek en een team van chauffeurs met een eigen auto. ‘’Ze houden allemaal van autorijden en vinden het leuk om mensen te helpen, of het nu om medische ritjes naar ziekenhuis, tandarts, dokter of fysiotherapeut gaat of een leuk uitje naar familie, vrienden of bekenden in Almelo òf daarbuiten’’, zo laat een woordvoerder weten.

In coronatijd kromp het aantal ritten van Begeleid vervoer gestaag. ‘’Dit omdat mensen een rit niet meer aandurfden en ook de chauffeurs voorzichtig waren. Nu veel mensen gevaccineerd zijn en de besmettingscijfers dalen, gaat de dienst weer als vanouds draaien.’’

De werkwijze blijft hetzelfde: mantelzorgers of mensen die afhankelijk zijn van hulp mogen voor ritten binnen of buiten Almelo bellen met Jacquelien ter Beek van Mantelzorg. Zij zoekt voor de rit een chauffeur die op tijd voor komt rijden in zijn of haar eigen auto. De chauffeur helpt mensen ook met in- en uitstappen. De passagiers rekenen zelf met de chauffeur af.

De kosten voor een retourtje binnen Almelo zijn altijd 7,50 euro plus eventuele parkeerkosten. Als mensen er prijs op stellen, dan brengt de chauffeur de passagiers naar binnen en wacht daar ook voor de terugreis. Mensen mogen ook bellen voor ritten buiten Almelo, de kosten zijn dan 34 cent per kilometer (mininumtarief is 7,50 euro).

Begeleid vervoer Mantelzorg Almelo moet tenminste twee werkdagen van tevoren aangevraagd worden. Bellen kan tussen 9.00 en 11.30 uur met Jacquelien ter Beek of een van haar collega’s. Het nummer is 0546 - 536830.

Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 1 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 21 uur geleden
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Almelo 25 mrt, 13:33
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 25 mrt, 12:35