Deze mevrouw beleefde door de St. WensAmbulance een prachtige dag in de Apenheul.
Deze mevrouw beleefde door de St. WensAmbulance een prachtige dag in de Apenheul.

Onvergetelijke dag apen kijken met de WensAmbulance

Algemeen

ALMELO - St. WensAmbulance Oost Nederland heeft de Zonnewens voor mevrouw T. vervult. Ze heeft een prachtige dag beleefd in de Apenheul.

‘’Ze heeft een paar jaar geleden een groot infarct gehad. Plotseling is en wordt alles anders. Zelfstandig wonen kon niet meer en na een lange revalidatie werd ze opgenomen in TMZ. Ze kon daardoor niet mee op een Zonnebloem vakantie’’, zo laat een woordvoerder van De WensAmbulance weten.

Haar wens was ook nog een keer met de Zonnebloemboot op vakantie te gaan, maar door de corona vaart de boot al anderhalf jaar niet. ‘’Vervolgens komt eerst een heel beperkt aantal gasten aan de beurt, die vorig jaar was ingeschreven. Veel oudere zieke gasten en/of met een beperking zijn daardoor afgevallen of komen op een lange wachtlijst.’’

Toen de WensAmbulance het voorstel deed ‘Wat zou u dan nog wel heel graag willen?’ zei ze: “Ik wil heel graag een keer naar de Apenheul.” Dit verzoek is bij de WensAmbulance Oost-Nederland ingediend.

Die wens is dus in vervulling gegaan. Tussen de buien door heeft ze genoten van de tocht in de Apenheul. Vrijwilligers Renate en Anja van de Wensambulance hebben haar gehaald en met vrijwilliger Siny Pots van de Zonnebloem zijn we samen naar de Apenheul geweest. ‘’We werden hartelijk ontvangen en een boek over het vijftigjarige bestaan werd aangeboden. Een mooie wens is in vervulling gegaan.’’

Ook belangstelling om een wens in vervulling te laten gaan? Wensambulance Oost Nederland heeft als doel de (vaak laatste) wensen van (pre)terminale en ernstig zieke personen mogelijk te maken. Onder begeleiding van vrijwilligers beleven mensen een onvergetelijke dag, waarbij ze in het zonnetje worden gezet en hun ziekte even kunnen vergeten.

De WensAmbulance werkt met ruim honderd vrijwilligers om al die wensen in vervulling te laten gaan, met verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancechauffeurs, beheerders van het wagenpark en administratief medewerkers. Alle vrijwilligers werken onbezoldigd.

De WensAmbulance steunen? Maak een gift over op bankrekeningnummer NL80 RABO 0137.208.995 t.n.v. St. WensAmbulance Oost-Nederland.

Vanwege privacy geeft de WensAmbulance niet de volledige naam van mevrouw.

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 11 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 13 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 16 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42