Er wordt van alles gerepareerd tijdens het Repair Café in Almelo.
Er wordt van alles gerepareerd tijdens het Repair Café in Almelo.

Repair Café redt leven platenspelers

Algemeen

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan op vrijdagmiddag 27 augustus weer klaar. Tussen 12.30 en 15.30 uur kunnen bezoekers terecht met hun reparaties in de Hagedoorn aan de Wilgenstraat 11 in Almelo.

‘’Uit een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, blijkt onder meer dat het klimaat ongekend snel verandert en dat de mens daarvan de oorzaak is’’, aldus de mening van hun woordvoerder. ‘’Ook hebben we steeds vaker te maken met hittegolven, droogte , zware regenval, minder ijs op de noordpool en stijging van de zeespiegel door de opwarming van de aarde. Wij kunnen hier met z’n allen iets aan doen.’ Als Repair Café geven wij apparaten een tweede kans en kunnen zo het gebruik van grondstoffen een stukje terugdringen.’’


Het Repair Café van augustus begon met een muziekbox waar het bluetoothsignaal niet van werkte. ‘’Na het doormeten van verschillende onderdelen op de printplaat kwam men uiteindelijk tot de conclusie dat oxidatie op de printplaat tussen de verbindingen de oorzaak was. Nadat diverse onderdelen opnieuw op de printplaat gesoldeerd waren, werkte de bluetoothverbinding weer’’, aldus de woordvoerder.

Twee platenspelers hadden verschillende problemen. ‘’Bij de ene moest een nieuwe naald geplaatst worden en bij de andere moest alles opnieuw worden afgesteld. Een traag draaiende ventilator ging na wat smering op volle toeren de deur uit. Op een scheerapparaat werd een nieuwe tondeuse geplaatst. Van een radio zat de antenne los.’’


Van een strijkijzer werkte het waterpompje niet. Deze wordt over twee weken gerepareerd. Het verwarmingselement van een friteuse werkte na een reset weer. Verder kwam er nog een wijnkoeler, een waterkoker, een dvd-speler en een printer voorbij.

Voor reparaties betaalt men een vrijwillige bijdrage. Er kan één apparaat ter reparatie worden aangeboden.

Kijk voor meer informatie op de website van het Repair Café Almelo: www.repaircafealmelo.nl

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 1 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 3 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 7 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42