Bij Raven Hengelsport op de Woonboulevard hebben ze alles om de grootste vissen te vangen.
Bij Raven Hengelsport op de Woonboulevard hebben ze alles om de grootste vissen te vangen.

Hengelsport Raven: ‘Oerinstinct vissen zit er nog steeds in’

Algemeen

ALMELO - Zijn er nog wat vakantiedagen over? Of vervelen de kinderen zich? Raven Hengelsport op de Woonboulevard in Almelo weet hoe je deze tijd uitstekend kunt opvullen.

In Nederland gooien ruim 2 miljoen mensen per jaar wel eens een hengeltje uit. Het moet dus wel een interessante hobby zijn, maar waarom zou jij eigenlijk gaan vissen? We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

Vissen is gezellig

Vissen doe je nooit alleen! Oké, sommige fanatieke jongens houden er van om liever alleen achter die recordvis aan te gaan en zitten dagenlang verstopt in de bosjes. Dat kan, en zien we ook graag, maar over het algemeen is vissen erg gezellig. Samen met je vader, opa of (klein)zoon een hengeltje uitgooien is goed voor de familieband en levert een hoop gespreksstof op.

Ga je alleen vissen en vang je een mooie vis dan komen er altijd wel wat nieuwsgierige mensen kijken en een praatje maken. Vaak gaat het dan over de nóg grotere vis die ze ooit eens hebben gevangen. Is dat niet het geval, maak ze dan vooral enthousiast over het vissen.

Vissen is gezond

Vissen gezond? Jazeker! Natuurlijk niet als je een nachtje gaat kamperen met de barbecue, zakken chips, frisdrank of bier. Dan is het vooral gezellig. Verder is vissen wel erg gezond. Je bent heerlijk in de frisse buitenlucht in plaats van dat je onderuitgezakt met de afstandsbediening in je hand op de bank zit. Actief bezig om die prachtige vis te kunnen vangen. Als je een dagje aan het vissen bent, ben je onder meer volop in de weer om je aas te presenteren, te voeren, de juiste stekken te zoeken en de vis binnen te halen. Topsport dus.

Vissen is spannend

Vissen is niet zomaar een simpele hobby, het is spannend. Wanneer gaat m’n dobber onder? Wat haal ik naar boven? Hoe groot is hij? Als je eenmaal een vis aan de lijn hebt, zorgt de drang naar het onbekende voor een grote spanning. Stel je eens voor dat je in gevecht bent met een dikke snoek aan de andere kant van de lijn.

Vissen is een oerinstinct

Vroeger, duizenden jaren geleden, moesten we jagen en verzamelen om te overleven. Het vlees kwam toen niet van de slager om te hoek maar moest je zelf schieten. De vis haalde je niet bij de visboer maar moest je zelf vangen. Dit oerinstinct zit er nog steeds in en dat vergeten we soms wel eens. Een goede reden dus om er, gewapend met hengel en schepnet, op uit te trekken. Er is alleen wel een klein verschil met vroeger. Tegenwoordig zetten we de gevangen vis in de meeste gevallen natuurlijk gewoon weer terug en haal je de vis na een dagje vissen alsnog bij de visboer.

Enthousiast geworden? Kom dan langs bij Raven Hengelsport op de Woonboulevard Almelo.

door Juliette Vrijhoeven - Juliette is marketeer bij de Woonboulevard Almelo.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 9 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27