Afbeelding

Ine Lenferink-Kotte neemt afscheid van De Hofkamp

Algemeen

ALMELO - Het is vandaag precies een halve eeuw geleden dat Ine Lenferink-Kotte (68) als ziekenverzorgster in dienst trad bij De Koppel, een van de huidige locaties van ZorgAccent. Deze prestatie laten haar collega’s en werkgever niet voorbij gaan. Tijdens een feestelijke middag is Ine dan ook in het zonnetje gezet in De Hofkamp in Almelo, waar ze werkt als verzorgende IG. ‘’Ik heb nooit behoefte gehad om ergens anders te gaan solliciteren. Het was hier altijd fijn. Zorg is mijn passie.’’ 

Ine Lenferink-Kotte haalt voldoening uit de waardering van mensen en uit haar werk. ‘’Vorig jaar kon ik al met pensioen, maar ik heb mijn werkgever Ina Kerkdijk gevraagd of ik de 50 jaar vol mocht maken hier. Zo fijn dat dit kon.”

Wie denkt dat Ine binnenkort helemaal stopt met werken heeft het mis. “Tot 26 augustus werk ik 20 uur per week in dienst van ZorgAccent. Daarna ga ik hier verder met het vrijwilligerswerk dat ik nu ook al doe. De oude mensen betekenen alles voor me. Daarnaast blijft natuurlijk ook mijn eigen pedicure- en manicuresalon, die ik aan huis heb in Fleringen, gewoon doordraaien.”



Ine herinnert zich nog hoe ze een halve eeuw geleden solliciteerde. “Schoenen netjes gepoetst, witte schort aan. Ik zat op de INAS, wilde graag werken in de zorg, maar wist nog niet precies welke richting ik zou kiezen. Daar kwam ik bij De Koppel snel achter. Ouderenzorg was wat ik het allerliefst deed. Toen ik net begon, las de hoofdzuster ’s morgens voor uit een schriftje wat er allemaal gebeuren moest die dag. Nu heb ik, al voor ik naar Almelo rijd, op de iPad gezien hoe het ervoor staat. Als team beslissen we wie wat gaat doen. Wat een verademing”, lacht Ine.

Wat al die jaren hetzelfde bleef is haar streven naar ‘welzijn voor de mensen’. “Een aai over de bol, een vriendelijke lach, dat doet al zo veel goeds. In mijn hoofd spelen altijd ideeën voor activiteiten. Van een bustochtje of een bezoek aan een toneelgroep tot het organiseren van een high tea. Daar kikkert een mens van op.”



Haar afscheid kondigt ze aan bij de bewoners met medewerking van de Cliniclowns. “Ik ben donateur geworden van de clowns en dan mag je hen ook af en toe inzetten in de zorg. Met een rooie neus op gaan we de mensen hier vertellen dat ik stop met werken. Ik wil er geen treurig gedoe van maken, maar ik zal best nog wel een paar traantjes moeten wegpinken die dag. Bovendien blijf ik betrokken bij ZorgAccent als vrijwilliger. Binnenkort organiseer ik alweer een bingo met leuke prijsjes.’’

Allemaal kleine prulletjes die weinig geld kosten, maar die voor onschatbaar veel liefde en plezier zorgen bij ‘haar kindjes’, de bewoners van De Hofkamp. 

Woensdag 25 augustus is het haar laatste officiële werkdag.

Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 11 uur geleden
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 16 uur geleden
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52