De Maakdagen van Tetem vinden plaats in de bibliotheek Almelo en in het Huis van Katoen en Nu.
De Maakdagen van Tetem vinden plaats in de bibliotheek Almelo en in het Huis van Katoen en Nu.

Maakdag Tetem als uitdagend zomerprogramma

Algemeen

ALMELO - Tetem houdt haar Maakdagen in Almelo op zaterdag 21 augustus bij de bibliotheek en op de zaterdagen 4, 11 en 25 september bij Huis van Katoen en Nu.

‘’De Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je in vaste tijdsloten in de bibliotheek of het cultuurhuis maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen’’, zo laat Tetem weten. ‘’Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken.’’

Kinderen van 5 tot en met 8 jaar leren programmeren met robot Cubetto of maken een elektronische wenskaart of schaduwinsect. De 9- tot en met 12-jarigen gaan aan de slag met de tekenrobot of ontdekken hoe ze een digitaal muziekinstrument (MakeyMakey) of een lichtpiano kunnen maken. 

Volwassenen duiken in een nieuwe virtuele wereld tijdens de workshop VR-brillen, krijgen een demonstratie met de borduurmachine of leren bioplastic maken.

Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. 

Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze een van deze vooraf gekozen maakworkshops van 60 minuten, waarin ze een nieuwe techniek leren. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal mini-techniekworkshops, waar ze ter plekke een keuze in maken.
‘’Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdag om draait’’, aldus Tetem.


Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via intranet.tetem.nl/tickets (kies Almelo). Per tijdslot is een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden.

Tickets voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kosten 2 euro en voor volwassenen 3 euro.
Naast een bezoek aan de Maakdagen kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar op donderdag 12 augustus bij de bibliotheek tevens een high techworkshop volgen. Tijdens deze workshops worden kinderen op hun eigen leeftijdsniveau uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

In de workshop Mechmuis (van 10.30 tot 12.00 uur voor 8- tot en met 11-jarigen en van 13.00 tot 14.30 uur voor 9- tot en met 12-jarigen) wordt plastic gesorteerd en wordt onderzocht welke soorten plastic voor hergebruik geschikt zijn. ‘’Kinderen gaan zelf aan de slag met het hergebruik van plastic en maken met behulp van sluitgiet-technieken de onderdelen voor het bouwen van een opwindmuis.’’ 

Aanmelden voor alle workshops is noodzakelijk en kan via de website www.bibliotheekalmelo.nl/agenda

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 4 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 9 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 13 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41