Afbeelding

Wandel twee uur mee door natuurgebied De Doorbraak

Algemeen

ALMELO - Landschap Overijssel houdt op woensdag 18 augustus een ‘Op stap’-schemerwandeling door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids wandelt men ongeveer twee uur door dit waterrijke gebied.

‘’Geniet er van hoe de schemer het Doorbraak gebied in valt’’, aldus een woordvoerder. ‘’Ga tijdens deze tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een wandeling van ongeveer 2 uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2021. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondwandeling.’’

De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 per kind. 

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden.

‘’Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden anderhalve meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf aan. Zonder aanmelding kun je niet mee.’’

Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 1 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 19 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 21 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30