Afbeelding

Column Sandra Bakhuis: Kan mijn kind na de zomer nog wel meedoen?

Algemeen

Overal in Almelo vindt u ze deze vakantie: gratis activiteiten onder de noemer Festiv Almelo. Leuk! Maar hoe zit dat na de zomer? Je gunt kinderen dat ze ook daarna aan leuke dingen kunnen meedoen, maar wat als je als ouders een kleine beurs hebt? Daarover belde moeder Linda.

Hoe blijft het betaalbaar?

Linda is de moeder van Femke en Daan: “Ik kan wel rondkomen, maar heb het niet breed. Hun vader is werkeloos, dus alimentatie krijg ik niet. Zelf heb ik alleen een Wajong-uitkering. De kindjes doen nu aan van alles mee en raken er niet over uit gepraat: ‘Mam, we mochten voetballen terwijl we zelf in zo’n grote bal zaten. En het springkussen vond ik het aller-allerleukste.’ Maar hoe moet het straks verder?” 

Overspoeld met kosten

Linda is bezorgd. “Na de zomer komt de schoolfotograaf, de vrijwillige ouderbijdrage, de bso begint hopelijk weer én de kindjes willen graag op een club of sport. Nou las ik dat jullie de weg weten naar geldpotjes. Willen jullie eens meedenken?

Kennismaken met sport &  Sjors Sportief

Een paar dagen later zit ze bij ons in gebouw Dreesz om de mogelijkheden te bekijken. “Ken je Sjors?”, vraagt mijn collega. Linda fronst. “Sjors Sportief is een landelijk project voor kinderen om kennis te maken met allerlei sporten. Zo kunnen ze ontdekken wat bij hen past. En misschien ontdek je zo wel de nieuwe Lieke Martens in Daan of Femke”, grapt hij.

Gratis proeflessen

Hij vervolgt dat de kinderen na de vakantie op school een boekje krijgen dat ‘Sjors’ heet. Hierin staan allerlei sporten en creatieve activiteiten met gratis proeflessen. Linda’s twijfelt: “Dat is mooi, maar wat als er iets bevalt?” Mijn collega stelt haar gerust: “Als ze een leuke club vinden, mag je naar mijn collega’s van Almelo Doe(t) mee, hier tegenover in de gang. Zij helpen je met waardebonnen voor de clubkosten.” “Echt?”, juicht Linda, ze kan het bijna niet geloven. “Echt”, bevestigt mijn collega. “Geweldig, dan ga ik het de kinderen meteen vertellen. Wat zullen ze blij zijn!”

Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u. Bel met 0546 45 69 09 voor een afspraak of kijk op www.almelosociaal.nl

Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, de stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 9 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27