Gamma op de Woonboulevard Almelo heeft de beste tips voor een prachtige tuin - óók in de vakantie.
Gamma op de Woonboulevard Almelo heeft de beste tips voor een prachtige tuin - óók in de vakantie.

Gamma: Vakantie vier je ook in eigen tuin

Algemeen

ALMELO - Bij het aanleggen van je tuin komen veel verschillende onderdelen kijken. Heb je jouw tuinwensen in kaart gebracht en ben je er klaar voor om je tuin aan te leggen? Bekijk op de handige site www.gamma.nl hoe je een terras aanlegt, een schutting plaatst of nieuwe tuinverlichting aanlegt. Hier vind je welke materialen je nodig hebt en leer je stap voor stap hoe je elke tuinaanlegklus zelf goed uitvoert. 

Voor je het weet geniet je van jouw zelf aangelegde tuin. Hier alvast wat handige tips van Gamma Almelo:

Een natuurlijk scherm


Wist je dat je ook de natuur zelf in kunt zetten als tuinafscheiding? Een natuurscherm rond je tuin kun je bijvoorbeeld maken van wilgentakken, boomschorsmatten of zelfs van rietmatten. Door de natuurlijke materialen gaat de tuinafscheiding volledig op in het geheel.

Voor welk materiaal je kiest, is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ook het duurzaamheidsniveau kun je mee laten wegen in je besluit. Waar wilgentakken in je tuin gemiddeld vier jaar als scherm sieren, kan bamboe veel langer blijven staan. Daarnaast kan de vorm van je tuingrens ook bepalend zijn voor het materiaal dat je kiest.

Kortom, je hebt volop keuze wanneer je voor een natuurscherm kiest. Maar geen nood, het stappenplan voor het plaatsen van een natuurscherm helpt je daarbij en legt stap voor stap uit hoe je een scherm zelf in elkaar zet. Alle stappenplannen zijn op de website inzichtelijk te vinden.

Een grindpad

Met een grindpad maak je een makkelijke én mooie doorgang door de tuin. Een grindpad aanleggen is niet moeilijk: het begint met de grond voorbereiden, vervolgens ga je een fundering leggen, dan een rand van opsluitbanden plaatsen en tot slot het tuingrind verdelen. Kiezen voor een grindpad in je tuin is bovendien duurzaam: het zorgt ervoor dat regenwater in de grond trekt, zodat je wateroverlast eenvoudig voorkomt.

Balkonvloer met vlonderplanken

Een balkonvloer met vlonderplanken geeft je balkon een luxueuze uitstraling. Een belangrijk punt bij een balkonvloer met vlonderplanken aanleggen, is dat er een goede dakbedekking onder ligt. Controleer wat je als ondergrond hebt liggen en hoe de conditie daarvan is. Mocht er geen geschikte dakbedekking op je balkon liggen, dan ga je eerst aan de slag met het leggen van betontegels.

Voor de fundering van een balkonvloer met vlonderplanken ga je aan de slag met onderbalken die op dragers rusten. Omdat het ene balkon het andere niet is, heeft Gamma ook een oplossing voor wanneer je met een lage vloerhoogte te maken hebt.

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 11 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 13 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 16 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42