Kijk eens, wat een prachtige award voor leerlingen van het Erasmus voor het geven van het beste advies over duurzaamheid.
Kijk eens, wat een prachtige award voor leerlingen van het Erasmus voor het geven van het beste advies over duurzaamheid.

‘Stuk voor stuk originele adviezen van Het Erasmus

Algemeen

ALMELO - Leerlingen van Het Erasmus uit Almelo hebben het beste advies gegeven voor een duurzame toekomst. Dat meldt Natuur en Milieu Overijssel.

‘’Hoe ontwerp je een goede bewustwordingscampagne over energiebesparing? Hoe kun je jouw schoolgebouw verduurzamen? Leerlingen deden onderzoek, vormden een eigen visie en mening en gaven antwoord op deze vragen’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Stuk voor stuk leverde dit originele, inspirerende adviezen op.’’ Het leerlingenadviesbureau Ecostroom van het Erasmus sleepte de winst in de wacht.

In het project Adviseurs van de Toekomst gaven leerlingen door heel Overijssel hun adviezen over actuele energievraagstukken. Dat deden ze onder begeleiding van echte opdrachtgevers zoals Cogas, lokale energie-initiatieven en overheden. De deelnemende adviesbureaus pitchten hun adviezen aan een jurypanel door middel van een video over hun oplossing. De jury beoordeelde de ingezonden video’s onder meer op haalbaarheid en originaliteit.

Gedeputeerde Tijs de Bree maakte in een videoboodschap aan de leerlingen bekend dat Ecostroom van het Erasmus in Almelo zich het Beste Adviesbureau van Adviseurs van de Toekomst 2021 mag noemen.

Remond Molenkamp van het project Duurzame Scholen Overijssel kreeg te horen hoe ze hun school duurzamer kunnen maken in energiegebruik. De Bree: “Jullie hebben grote plannen met het schoolgebouw zoals een fietsenstalling met zonnepanelen en groene daken én een warme truiendag. Voor als het weer wat kouder is uiteraard. Daar moet je met dit weer niet aan denken.”

Het educatieve project Adviseurs van de Toekomst van Natuur en Milieu Overijssel koppelt het onderwijs aan overheden, bedrijven en organisaties rondom actuele duurzaamheidvraagstukken en beleidsprogramma’s. Leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en het mbo gaan als adviesbureau aan de slag met een echte opdracht bij een echte opdrachtgever.

Adviseurs van de Toekomst draait sinds 2012 in Overijssel en er hebben al ruim tweehonderd klassen aan deelgenomen. ‘’De frisse blik en creativiteit van jongeren kunnen professionals helpen met verrassende ideeën en nieuwe inzichten.’’

In 2050 is Overijssel energieneutraal. Dat is de missie de alliantie Nieuwe Energie Overijssel. De woordvoerder: ‘’Een ambitieuze doelstelling die alleen maar gehaald kan worden door slim samen te werken met overheden, innovatieve ondernemers en duurzame koplopers. Nieuwe Energie Overijssel wil ook graag jongeren betrekken bij de transitie richting een energieneutraal Overijssel, onder meer via het educatieve project Adviseurs van de Toekomst.’’

Zone.college en Alma College hadden bezoek uit de Tweede Kamer.
Onderwijsinnovaties belicht bij Zone.college en Alma College 5 minuten geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag 3 uur geleden
Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 7 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 28 mrt, 14:00
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 28 mrt, 12:27
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28