Zelfstandigheid met ondersteuning waar nodig; dat is het uitgangspunt van Axxicom Thuishulp.
Zelfstandigheid met ondersteuning waar nodig; dat is het uitgangspunt van Axxicom Thuishulp.

Maak kennis met Axxicom Thuishulp

Zorg

‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning van de heer Kees ontbreekt is een tegeltje aan de wand met die spreuk erop. Hij zegt het meerdere malen tijdens het gesprek. Z’n haperende gezondheid geeft meneer er ook alle reden toe. Gelukkig is vandaag z’n steun en toeverlaat in het huishouden er: Sabrina van Axxicom Thuishulp.

TWENTE - Twee uur en een kwartier heeft ze bij meneer Kees de tijd. “Maar we starten altijd met een bakkie thee”, zegt Sabrina opgewekt. Sinds twee jaar is ze thuishulp. “Ik vind het leuk om mensen te helpen, dat geeft een goed gevoel.” Vandaag is het meneer Kees, die het sinds het overlijden van zijn vrouw vorig jaar alleen moet zien te rooien. “Ik puzzel veel. Ik zit veel achter de computer. Doe nu en dan een boodschap. Maar de dagen zijn lang en saai.”


Sabrina brengt ook wat 
plezier in huis
Sabrina brengt elke dinsdag wat plezier. “Ik ben hier begonnen toen mevrouw nog leefde. Meneer was toen mantelzorger voor mevrouw, een zware taak waardoor hij zelf weinig tijd en energie over had. Inmiddels is zij overleden en hebben we een vast patroon afgesproken met elkaar. Als ik binnen kom, starten we samen, hij begint met de afwas, ik ga boven aan de slag met afstoffen, stofzuigen en het sanitair. Weet je wat ik zo knap vind? Hij maakt ondanks zijn beperkingen zelf zijn bed op en doet de was nog grotendeels. Best zwaar voor hem maar hij doet het wel! Hij stopt de was in de machine en hangt het op. Ik strijk en vouw de was op. Zo zorgen we er samen voor dat hij een goede balans heeft en dat het allemaal netjes is opgeruimd.”


Welkome hulp
Die hulp is welkom, zegt meneer. “Ik kan slecht lopen en ben aan één oog blind. Het is een heel getob. Niet klagen, maar dragen.” Jarenlang was hij supervisor in de distributie bij Kodak. Op z’n 78ste is er nog iets wat hij nog wel kan: fietsen. “Elke dag twaalf tot vijftien kilometer, heerlijk!” “Ik zeg het ook weleens tegen meneer: het wordt een mooie dag vandaag, lekker weer om te fietsen of bij iemand op bezoek te gaan”, zegt Sabrina. “Ik vind het altijd leuk om te horen wat meneer heeft meegemaakt. En ik let er altijd op of er nog bijzonderheden zijn. Je begint elkaar nu een beetje te kennen, dus ik vraag ook altijd hoe het gaat.” Meneer: “Sabrina is een schat van een meid. En ze doet haar werk goed. Wat wil je nog meer?”

Ook iets voor u?
Fijn, een ondersteunende hulp in huis voor de dingen die u niet zelf meer kunt doen. Axxicom Thuishulp is actief in de gemeente Borne, Almelo, Enschede en Hengelo onder leiding van regiomanager Rolf Beumer: “We houden rekening met uw wensen. En we doen meer dan schoonmaken alleen. Bijvoorbeeld u stimuleren om ook zelf iets te doen, om fit te blijven. We kijken of het nog steeds goed met u gaat. En we wijzen u op de voorzieningen in de buurt. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Met een beetje hulp van Axxicom Thuishulp en een beetje inzet van uzelf.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Axxicom Thuishulp op www.axxicom.nl, mail naar thuishulp@axxicom.nl of bel 088 298 7474.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 5 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 14 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41