Afbeelding

Leuke middag Rode Kruis Almelo op zaterdag 6 april

Verenigingen

Kom deze zaterdag 6 april vanaf 11.00 uur naar de Koornmarkt voor een gezellige kennismaking met het Rode Kruis Almelo. Volg een reanimatie-demonstratie, ontmoet Almelose vrijwilligers of laat je kinderen meedoen met een leerzaam spel.

ALMELO - Dit jaar bestaat het Rode Kruis Almelo 155 jaar! Dat is niet niks, zeker wanneer je bedenkt dat het tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger om je in te zetten voor de gemeenschap. Je zou bijna denken dat de tijd aan de vrijwilligers in Almelo is voorbijgegaan want hun inzet is als vanouds: je gaat ervoor en je gaat er samen voor!

In Almelo zetten momenteel ruim 20 vrijwilligers zich in voor het Rode Kruis. Wat hen kenmerkt? Het plezier waarmee ze werken en het steevast voor elkaar klaarstaan in moeilijke situaties - tijdens het werk en vaak ook erna. Het is dan ook geen uitzondering dat er onderling vriendschappen ontstaan. “Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten en juist dat waarderen we. De oudste vrijwilliger in Almelo is 70 en de jongste 17, dat zegt genoeg, niet? We geloven dat iedereen kan bijdragen. Het gaat erom dat je bereid bent om zo nodig iets te leren en vervolgens tijd wilt vrijmaken voor het Rode Kruis.” 


Zij zijn in Almelo op zoek naar versterking, vooral Eerstehulpverleners: vrijwilligers die tijdens evenementen EHBO kunnen verlenen. Om Eerstehulpverlener te worden, volg je (gratis) lessen bij het Rode Kruis en ga je erna als stagiair mee naar evenementen. Wanneer je eenmaal volledig goed toegerust bent, mag je als Basis Evenementenhulpverlener aan de slag.

Teamwork vormt de basis bij Rode Kruis Almelo. Ze werken op een gelijkwaardige manier met alle collega-vrijwilligers samen. Vooral in moeilijke situaties is het belangrijk dat zij elkaar ondersteunen en helpen. Je bent als vrijwilliger niet beperkt tot hulpverlenen bij evenementen in Almelo. Veel vrijwilligers draaien diensten in heel Twente en zelfs daarbuiten: de Zwarte Cross, de Nijmeegse Vierdaagse, de Dam tot Dam-loop. Je kunt je overal voor aanmelden als er mensen nodig zijn en zo vaak diensten draaien als je wilt. Er is geen maximum maar een minimum inzet is er wel: als Eerstehulpverlener committeer je je minimaal 52 uur per jaar. Maar als je hoort dat er vrijwilligers zijn die zich 630 uren per jaar inzetten, begrijp je dat het persoonlijk ook heel wat oplevert. Je EHBO-certificaat dien je trouwens te updaten, daarvoor volg je door het jaar heen 8 avondlessen.

Er zijn op elke locatie andere vrijwilligersfuncties en soms zoeken zij daarvoor ook enthousiastelingen. Zo zijn er vrijwilligers die contact onderhouden met organisaties die een evenement organiseren, die zich voor de verbindingsdienst inzetten, die facilitaire zaken regelen of met de administratie helpen. Een spil tussen al die vrijwilligers is de Locatie Coördinator Vrijwilligers die onder andere verantwoordelijk is voor de intakegesprekken en administratie. Het eerste aanspreekpunt dus voor een nieuwe Almelose Rode Kruis-vrijwilliger; ook voor jou? Aanmelden kan via: rodekruis.nl/twente/vacatures.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 5 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 14 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41