Miss Ronde van Overijssel: Demi Slooff uit Almelo. (Foto: Roy Froma)
Miss Ronde van Overijssel: Demi Slooff uit Almelo. (Foto: Roy Froma) Foto: Roy Froma

Almelose miss bij ‘Overijssels Mooiste’

Sport

Demi Slooff uit Almelo is de rondemiss tijdens de 70e Ronde van Overijssel. Zaterdag 4 mei is ze in het echt te bewonderen tijdens de internationale wielerklassieker. Liefst 180 renners komen er aan de start. Het parcours gaat door Bornerbroek.

Almelo - De start van de Ronde van Overijssel is om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen. Via Enter doet het peloton al vroeg Bornerbroek aan. “Het parcours gaat langs de grote plaatsen, maar niet door de grote plaatsen’’, zegt PR-man Maarten Schoon. Het deelnemersveld is qua niveau te vergelijken met de Keuken Kampioen Divisie in het voetbal. “De Zwaluwen en OWC Oldenzaal doen mee met een ploeg, maar ook de opleidingsploegen van de grote profploegen, zoals DSM en een Amerikaanse en een Duitse opleidingsploeg. Ook is er een ploeg uit Nieuw Zeeland. Het is een heel internationaal deelnemersveld.’’

Of de winnaar van vorig jaar, Coen Vermeltfoort, weer meedoet is nog niet bekend, Zijn ploeg, Volker-Wessels, staat wel op de deelnemerslijst. De rondemiss is wel bekend: Demi Slooff, geboren en getogen in Almelo. “Ze studeert Hotel Management aan Saxion Hotel Management in Apeldoorn. In Almelo is ze geen onbekende, want ze is gastvrouw bij Restaurant Kreta. Op dit moment zie je haar hier echter wat minder want Demi loopt tot eind juni stage in Utrecht als Event Producer bij evenementenlocatie DeFabrique. Hier houdt ze zich bezig met het organiseren en aankleden van events. Demi maakt deel uit van een grote familie. Naast vader, moeder en een zusje, bestaat die familie uit een bonusvader en bonusmoeder en uit twee halfbroertjes en twee stiefbroers. Demi heeft momenteel geen relatie. De enige relatie van Demi met de wielersport is tot nu toe de Ronde van Almelo. Of beter; de reclamekaravaan van de Ronde van Almelo’’, aldus Schoon.

Demi ging vroeger vaak naar de Ronde van Almelo kijken. “Ik heb tot nu toe geen link met de wielersport. Wel ging ik als kind jaarlijks naar de Ronde van Almelo. Maar dan ging ik toch vooral voor het snoep, dat vanuit de reclamekaravaan het publiek in werd gegooid. We namen zelf een emmer mee om maar zoveel mogelijk snoepjes te kunnen bemachtigen.”
Zelf fietst Demi ook niet, ze heeft geen racefiets of mountainbike. “Ik fietste alleen naar school en naar vrienden in Wierden en Vriezenveen. Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 4 mei, maar ook naar het wielercafé op maandag 15 april in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Daar zal ik voor het eerst mijn opwachting maken.”

De toegang bij het wielercafé is gratis, evenals het eerste kopje koffie/thee. De zaal gaat open om 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur.

De Almelose schone ziet er zaterdag 4 mei tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm eveneens uit Rijssen maakt haar op en tekent voor haar kapsel. De schoenen van Demi worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 15 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41