Goldstars Heracles gaat oefenen tegen Go Ahead Eagles in het stadion van Heracles.
Goldstars Heracles gaat oefenen tegen Go Ahead Eagles in het stadion van Heracles.

Walking Football Goldstars loopt goed

Sport

Het Walking Football loopt goed in Almelo. Goldstars Heracles heeft bijna zestig leden die op de woensdag trainen bij Oranje Nassau, ‘s morgens de vrouwen, ‘s middags de mannen. En er komt uitbreiding, zo meldt Huib Rouwenhorst van Goldstars Heracles.

Almelo - De spelers van Goldstars Heracles spelen voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd van Heracles Almelo tegen Go Ahead Eagles op vrijdag 15 maart een wedstrijd tegen de walking footballers van Go Ahead. “Ter promotie van het Walking Football’’, zegt Huib Rouwenhorst. “Dat hebben we eerder ook in Deventer gedaan. De maatschappelijke afdelingen van beide clubs maken zich sterk om meer mensen door middel van Walking Football aan het bewegen te krijgen. Inmiddels hebben beide clubs al een grote groep mannen en vrouwen die de snelst groeiende sport van Nederland beoefenen. Het loopt heel erg goed, maar er is nog steeds teveel onbekendheid.’’ Voorafgaand aan de onderlinge wedstrijdjes kunnen de walking footballers van beide clubs van een drankje en een hapje genieten in de Skybox van de Heracles Foundation. 

De uitbreiding komt op de maandagavond en vindt plaats bij SV Almelo. Vanaf maandag 6 mei is het voor werkende mannen mogelijk om op maandagavond van 20.15 tot 21.30 uur te trainen. Bernd Bove gaat naast de woensdagtrainingen bij ON ook de maandagavondtraining bij SV Almelo leiden. Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via secretaris@goldstarsheracles.nl. Rouwenhorst is verheugd dat de Goldstars extra trainingsruimte hebben gevonden. “Lange tijd heeft Walking Football moeten vechten tegen het imago dat het maar een sloom spelletje is. Veel vitale heren vanaf 55 hadden geen interesse in dit nieuw bedachte voetbalspel. Inmiddels lijkt het tij te keren. In Duitsland en Engeland is er al langere tijd sprake van grote interesse van 50’ers. Mannen die de door de KNVB in het leven geroepen 45+ competitie willen verlaten vanwege teveel fanatisme en met kwetsuren zitten, raken meer en meer geïnteresseerd. Goldstars Heracles krijgt ook met enige regelmaat opmerkingen dat mannen wel willen maar niet overdag kunnen trainen’’, aldus Rouwenhorst.

Goldstars houdt dit jaar ook weer de Heracles Walking Football Cup voor dames en heren. Woensdag 27 maart staat het landelijke damestoernooi op de rol in Erve Asito met acht teams, aanvang 10.00 uur. Woensdag 10 april wordt het regionale herentoernooi gehouden met zestien teams. Vorig jaar won Achilles’12.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30