Grootouders voor het Klimaat houdt een bijeenkomst in de Hagedoorn.
Grootouders voor het Klimaat houdt een bijeenkomst in de Hagedoorn.

‘Grootouders’ gaan voor het klimaat

Duurzaamheid

Grootouders voor het Klimaat Twente houdt op woensdag 27 maart in de Hagendoorn aan de Wilgenstraat een avond over eerlijke energie voor iedereen met ‘Wind en Zon voor Iedereen’. Dick van Elk is een van de sprekers.

Almelo - Iedereen met belangstelling voor duurzame energie is op 27 maart welkom in de Hagedoorn. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Spreker is Dick van Elk, één van de initiatiefnemers van de landelijke campagne ‘Wind en Zon voor Iedereen’ . Er is volop tijd voor vragen en discussie. De afronding ligt rond 21.30 uur. ‘’Neem het woord ‘grootouder’ vooral niet te letterlijk’’, stelt Judith Kraak van ‘Grootouders’. “Bedoeld wordt de iets oudere medemens met of zonder (klein)kinderen die graag positief bijdraagt aan de toekomst van volgende generaties. De behoefte aan groene energie is sterk aan het toenemen. Niet iedereen kan zonnepanelen op zijn dak leggen of wonen in de buurt van een windmolen of een zonnepark. Door als burgers ‘energiegemeenschappen’ te vormen in samenwerking met bedrijven en gemeenten is het mogelijk de energievoorziening in eigen hand te nemen en goedkoper te maken. In Twente zijn er al meer dan tien energiecoöperaties actief en samen hebben ze flink wat deelnemers. Technische beperkingen en de huidige wet- en regelgeving maken het nog niet mogelijk om direct te leveren aan deelnemers. Samen met de koepel van energiecoöperaties streeft de landelijke stichting Grootouders voor het Klimaat naar het neerhalen van obstakels en naar energiegelijkheid voor alle Nederlandse burgers: Wind en Zon voor Iedereen.’’
Recent is de actie ‘Wind en Zon voor iedereen’ gestart. Het is de bedoeling om met deze insteek een bijdrage te geven aan het beperken van energiearmoede. Lang niet alle huishoudens kunnen gebruik maken van de voordelen van lokale energie coöperaties. De actie wil ervoor gaan zorgen dat duurzame energie zonder winstoogmerk voor iedereen beschikbaar komt. Meer info: www.grootoudersvoorhetklimaat.nl/lokale-grootoudergroepen/twente/.


Grootouders voor het Klimaat is een landelijke organisatie die voor de kinderen van nu en de verdere toekomst een leefbare wereld wil achterlaten. Bezorgde grootouders en andere senioren die willen bijdragen aan het bevorderen van verantwoord klimaatbeleid, het vergroten van klimaatbewustzijn en het stimuleren van gedragsverandering, nemen deel in deze organisatie.

Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 1 uur geleden
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 19 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 21 uur geleden
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33