Afbeelding

Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost

Cultuur

REGIO - Vanaf woensdag 6 maart is elke week de Special TV Muziekshow op RTV Oost te zien. Het is een muziekprogramma waarin mensen met een verstandelijke beperking speciale gasten uitnodigen. 

De bekende presentatoren Keizer & Van den Brink praten met de artiesten in de studio en stellen ze vragen. Het programma gaat over muziek, maar er is ook tijd voor gezelligheid en plezier.

Speciale optredens en terugblikken op De Deure’s jubileum
In de eerste aflevering zijn de gasten de Heinoos (een boerenfeestband), Nederpopzanger Harry Slinger en Regio Songfestival-finalist Leon Moorman. Sanne, die verantwoordelijk is voor de opnames, geeft haar assistent Willie een Wild Card om het 25-jarig bestaan van De Deure te vieren. Twintig jaar geleden kwam volkszanger Frank van Etten voor het eerst door De Deure en nu komt hij terug om zijn nieuwste hit te zingen.

Special Manuela Nzenge zingt in elke aflevering samen met pianist Maarten de Groot een eigen versie van een bekend internationaal lied. Wat dit lied te maken heeft met hoofdgast Harry Slinger, zie je op woensdag 6 maart vanaf 17.10 uur.

Special-reporters op avontuur: van darts tot ‘King of the Road’
De Special-reporters bezoeken darter Michael van Gerwen, artiesten André Rieu en Emma Kok, en ‘king of the road’ Henk Wijngaard.

Je kunt Special TV elke woensdag vanaf 6 maart op TV Oost zien, beginnend om 17.10 uur. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl/specialtv

Een unieke samenwerking voor bijzondere televisie
Special TV is een samenwerking tussen Zorginstelling Aveleijn, Patchanka Producties en RTV Oost. Het idee voor het programma komt van Willie Oosterhuis en het wordt gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, die Specials worden genoemd. De Specials krijgen professionele en persoonlijke begeleiding vanuit de partners, zodat ze het programma in een veilige omgeving kunnen maken.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 5 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 14 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41