De Almelo Lentefeesten komen eraan!
De Almelo Lentefeesten komen eraan!

Lentefeesten gaan vier dagen duren

Cultuur

‘’Iets heel nieuws.’’ Zo omschrift Romée Jonker de Almelose Lentefeesten die voor het eerst worden gehouden op 21, 22, 23 en 24 maart. “Het wordt een vierdaags festival op het Rembrandtveld tegenover de Elisakerk.’’

Almelo - Een grootschalig tentfeest, daar is Almelo wel aan toe, vindt Romée Jonker. Ze vond Remon Ezendam en Thomas van Achteren op haar pad. Gedrieën doen ze de organisatie van de Almelose Lentefeesten. ‘’Thomas en Remon zijn al jaren actief met het verhuren van licht- en geluidsapparatuur in de evenementenbranche. Doordat we op veel verschillende feesten en evenementen komen, hebben we aardig in de gaten waar we op moeten letten wat betreft het organiseren van een eigen evenement. We hebben door de jaren heen een breed netwerk opgebouwd waar we terecht kunnen voor advies en de nodige hulp bij het organiseren. We liepen al meer dan een jaar rond met dit hersenspinsel en hebben afgelopen najaar de stoute schoenen aangetrokken en zijn begonnen met het aanvragen van de nodige vergunningen. Nu we een aantal maanden verder zijn en we de Almelose Lentefeesten hebben aangekondigd, loopt de kaartverkoop volop en wordt er door veel Almeloërs over gesproken.’’

Almelo verdient een groot tentfeest, vindt Remon Ezendam. “We hebben gezien hoe vergelijkbare festivals in naburige dorpen mensen samenbrachten en vreugde verspreidden. Toen vroegen we ons af van waarom niet in Almelo? Met de voortdurende groei en bloei van onze stad geloven we dat de tijd rijp is voor een nieuw, uniek evenement dat onze gemeenschap verenigt en viert.”

Een jaarlijkse traditie moet het worden, stelt Thomas van Achteren. ‘’Een weekend vol lachende gezichten, opzwepende muziek en hartverwarmende momenten, dat de geest van Almelo weerspiegelt en versterkt,” 

Nederlandse topartiesten, lokale talenten en een atmosfeer van pure gezelligheid, dat moet de formule van de Almelose Lentefeesten worden. Op donderdag 21 maart trapt het festival af met een tribute-avond en hoofdact A-Fever (ABBA). Ook coverband Fantix zal die avond optreden. Vrijdag 22 maart staat in het teken van VroegZat, een concept dat zijn oorsprong vindt in Enschede en inmiddels door heel Nederland bekend is. Romée Jonker: “Voor het eerst zal VroegZat naar Almelo komen, waar dj’s en artiesten een feestje zullen bouwen voor dertigers en veertigers die niet tot diep in de nacht willen wachten om te beginnen met feesten.’’ Op zaterdag 23 maart wordt de Hollandse avond gevierd, met optredens van Nederlandse artiesten waaronder de Almelose zanger Martin Dams. Ook Raymon Hermans, Marlous Oosting, Tinus Hoekstra, Maikel Dokter, Dirk Meeldijk en Rein Marcha zullen het podium betreden. De laatste dag, zondag 24 maart, staat in het teken van de familie, met een scala aan activiteiten voor jong en oud, met springkussens, een stormbaan, een kinderdisco, schminken en meer.

Afbeelding
Challenge 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 15 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 16 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03