Heracles Almelo heeft er een verdediger bij: Marco Rente. (Foto: nesimages)
Heracles Almelo heeft er een verdediger bij: Marco Rente. (Foto: nesimages) (Foto: Michael Bulder)

Heracles contracteert Rente

Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft er een verdediger bij: Marco Rente. De Duitser tekende vorige week een driejarig contract bij Heracles Almelo. De 23-jarige Rente komt over van Borussia Dortmund II. Het contract bevat een optie voor nog een seizoen.

Almelo - Marco Rente staat te boek als een rechter centrale verdediger. De Duitser vindt Heracles Almelo een goede club om zich verder te ontwikkelen. “Heracles Almelo staat bekend als een club waar je als speler tijd en ruimte krijgt om te groeien”, zegt Rente na het tekenen van zijn contract. “Gesprekken met Tim Gilissen en trainer Frank Wormuth hebben dat bevestigd. Ik wil hier een volgende stap in mijn ontwikkeling maken en zo mijn bijdrage leveren aan de prestaties van de club.”

Technisch directeur Tim Gilissen is blij met de komst van Marco Rente: “Met Marco erbij hebben we de benodigde extra rechter centrale verdediger. Hij heeft de kenmerken die we zoeken op die positie. We denken dat hij het in zich heeft binnen afzienbare tijd door te groeien naar het vereiste Eredivisieniveau.”

Marco Rente werd op 25 februari 1997 geboren in Siegen, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De verdediger stond sinds 2018 onder contract bij Borussia Dortmund II. Hij speelde er 46 officiële wedstrijden. In het eerste elftal speelde hij niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden