Aanvaller Luca de la Torre heeft bij Heracles Almelo getekend. (Foto: nesimages)
Aanvaller Luca de la Torre heeft bij Heracles Almelo getekend. (Foto: nesimages) (Foto: WWW.NESIMAGES.NL / Michael Bulder)

Luca de la Torre tekent bij Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft aanvaller Luca de la Torre (22) vastgelegd. De Amerikaan, die ook in het bezit is van een Spaans paspoort, komt transfervrij over van het Engelse Fulham FC. De la Torre heeft een contract voor twee jaar getekend met een optie voor nog een seizoen.

Almelo - De la Torre is blij met zijn komst naar Heracles Almelo. “Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen. Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder meer trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb.”

Technisch directeur Tim Gilissen is blij met de komst van De la Torre. “Luca is een veelzijdige speler die beschikt over een goede techniek en de nodige creativiteit. Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties.”

De la Torre werd op 23 mei 1998 geboren in San Diego.
In 2014 verhuisde hij naar Londen om aan de slag te gaan in de jeugd van Fulham FC. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller zijn wedstrijden voornamelijk voor Fulham onder 23. Hier was hij in negen wedstrijden in de Premier League 2 goed voor vijf doelpunten en twee assists. Hij viel dit seizoen twee keer in voor het eerste elftal van Fulham FC, dat promoveerde naar de Premier League. De la Torre doorliep alle jeugdelftallen van de Verenigde Staten en maakte op 2 juni 2018 zijn debuut voor de nationale ploeg in een duel tegen Ierland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden