De Almelose bowlsclub BCA heeft een nieuw onderkomen: de IISPA. (Foto: BCA)
De Almelose bowlsclub BCA heeft een nieuw onderkomen: de IISPA. (Foto: BCA) (Foto: )

Bowls Club verhuist naar de IISPA

van de redactie

'je kijkt er naar uit dat je op vrijdag weer kunt bowlen'

actief sporten vijftigplussers

De geschiedenis van Bowls Club Almelo begint in het jaar 2000, als de gemeente Almelo het actief sporten van vijftigplussers wil activeren, zo meldt Eltjo Maring van BCA. In 2009 werd BCA opgericht. Inmiddels zijn er 40 leden, voornamelijk ouderen, die deze sport in Almelo beoefenen. In de Regio Oost is er al 25 jaar een competitie waaraan zeven Twentse clubs deelnemen. Er zijn iedere week toernooien en kampioenschappen door het hele land, maar door Covid-19 zijn er momenteel geen wedstrijden.

Het bestuur van de Bowls Club Almelo (BCA) heeft overeenstemming bereikt met het Sportbedrijf Almelo over een verhuizing van de tennishal in de Schelfhorst - die te koop staat en gesloten is - naar de Topsporthal in de IISPA. De verwachting is dat de bowlsclub eind deze maand weer kan spelen op de vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur, aldus Eltjo Maring van BCA.

Almelo - Onlangs sprak voorzitter Fred Kuikhoven van BCA nog zijn zorgen uit over een onderkomen dat er niet meer zou zijn voor Bowls Club Almelo, maar die zijn dankzij de inspanningen van Sportbedrijf Almelo van de baan. Bij BCA zijn ze uiteraard blij met de oplossing.
Sinds de uitbraak van corona hebben de leden van BCA niet meer bowls gespeeld. Volgens Eltjo Maring geeft bowls energie. "Want ook op oudere leeftijd is bewegen van “levensbelang”. Stilstand is achteruitgang. De Bowls Club Almelo geeft die gelegenheid. Bowls is bij uitstek een geschikte sport voor deze doelgroep. De Bowls club Almelo bestaat voor het grootste deel uit senioren die deze sport tot op hoge leeftijd kunnen beoefenen. Aangezien deze sport fysiek nauwelijks kracht kost, is bowls uitermate geschikt voor iedereen die actief wil blijven. Zelfs een lichte handicap hoeft geen probleem te zijn. Bowls vereist inzicht, tactiek en concentratie van de spelers. Er wordt gespeeld op een veld van 30 x 4 meter. Het is de bedoeling om de ballen zo dicht mogelijk bij de jack te plaatsen. Deze ballen zijn niet rond en hebben een gewicht aan één zijde, zodat met een curve gegooid moet worden. Dit vereist uiteraard oefening, maar is goed te leren. Dat doen wij op de vrijdag training van onze Bowls Club Almelo. Er wordt dan fanatiek gespeeld om de winst.''

Nieuwe leden zijn welkom bij BCA. Maring: "Er is ruimte om de sport te leren. Je kijkt er naar uit dat je op vrijdagmorgen weer kunt bowlen met een leuke club mensen die belangstelling voor elkaar heeft. Na ongeveer een uur spelen gaat de hele club naar de kantine om koffie te drinken en de wetenswaardigheden van de afgelopen week uit te wisselen.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden