Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.
Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken. (Foto: )

Moet ik echt mijn huis uit?

Door Sandra Bakhuis

Vorige maand kwam Cor, met een brief van de woningstichting, naar ons spreekuur. “Mijn moeder is verhuisd, naar een seniorenflat. En nu moet ik ons huis uit,” vertelt de duidelijk aangeslagen veertiger me. In de brief staat dat zijn moeder de huurder was en hij geen rechten heeft.

Ik bel de mevrouw die onderaan de brief staat en krijg een afspraak voor de volgende week. De man betaalde al twintig jaar kostgeld en deed dat netjes via de bank. Via internetbankieren ziet hij online afschriften maximaal twee jaar terug, maar hij heeft thuis nog veel oudere afschriften én een bewijs van het kostgeld.

Afspraak bij woningstichting

Als we samen naar de afspraak gaan, is hij zenuwachtig. “Wat als ik toch niet kan blijven? Waar moet ik dan, ik sta niet eens ingeschreven als woningzoekende …”

Ik leg uit dat het oude bankafschrift én zijn inschrijving bij de gemeente vast genoeg zijn. En dat we het anders ook vást oplossen.

Blijven met bonus

Bij de woningstichting is onze contactpersoon vol begrip. Ze ontdekt dat er afgelopen jaren weinig aan de woning gebeurde en heeft goed nieuws: Cor mag er blijven wonen! Zij regelt zelfs dat er een nieuw toilet en keuken komen én dat de klussendienst helpt bij alle achterstallig onderhoud. Als we weer buiten staan, is Cor zó opgelucht. “Dit had ik niet durven dromen, ik voel me wel tien kilo lichter.”


Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u. Bel met bel 0546 - 45 69 09 of kijk op

www.almelosociaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden