Chinese sampans varen vanaf zaterdag op de Almelose wateren.
Chinese sampans varen vanaf zaterdag op de Almelose wateren. (Foto: )

Chinese sampans in het centrum van Almelo

Almelo - Almelo krijgt er een attractie bij: twee Chinese sampans. De officiële doop-plechtigheid is op zaterdag 15 augustus om 13.00 uur bij de versierde steiger/tribune bij de IJsvogels. Daar vindt een receptie plaats, inclusief Chinese thee met “gelukskoekjes”.

De twee sampans 'Ly' en 'An' zijn een initiatief van Coen ten Heggeler van Rederij 'Schuitje varen... Theetje drinken'. "We gaan de beide sampans, zoals dat gebruikelijk is in het land van oorsprong, vol laden met fruit en groenten, welke we na aankomst in de haven gaan lossen en bezorgen bij de groentekraam van Hans Wesselink.Met de beide scheepjes gaan we heel bijzondere arrangementjes verzorgen, geheel in stijl en volledig verzorgd. Vanaf deze zomer kun je zomaar een exotisch scheepje tegen komen op de Twentse wateren'', zegt Ten Heggeler.

Bij de presentatie spelen wethouder Jan Martin van Rees en zijn echtgenote Else van Rees een rol. De beide scheepjes zullen naast het historische pastoorsbootje Wilhelmina Louise worden ingezet voor exotische vaartochtjes in en rond het centrum van Almelo. "Bijkomend voordeel is dat we op deze Chinese bootjes meer gasten kunnen ontvangen en onder alle bruggen door kunnen zonder beroep te hoeven doen op de brugwachter en zodoende ons vaargebied drastisch uitbreiden.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden