Wow! Wat een geweldige schoenen heeft Daniël gekocht bij 100% Voetbal. Het zijn de eerste voetbalschoenen ooit die hij heeft gekocht.
Wow! Wat een geweldige schoenen heeft Daniël gekocht bij 100% Voetbal. Het zijn de eerste voetbalschoenen ooit die hij heeft gekocht. (Foto: )

'Kleine pupil ultra blij weer naar huis'

door Juliette Vrijhoeven

Almelo - Een jongetje van amper 6, net oud genoeg om op voetbal te mogen. Iets wat gelukkig wél door kan gaan in dit bijzondere jaar.

Daniëls ouders hebben hem beloofd dat hij na de vakantie eigenlijk het voetbalveld mag bestieren. De kleine Heraclesfan kijkt hier enorm naar uit. En omdat de schoolvakantie dit jaar vooral rondom huis plaatsvindt, is dit ook een mooie tijd om alvast flink te oefenen.

Het uitstapje naar 100% Voetbal (nabij Erve Asito) op Woonboulevard Almelo, wordt als een interessant uitje beschouwd. ''Ik kan niet wachten om thuis, met nieuwe voetbalschoenen, achter de bal aan te ravotten'', lacht Daniël.

Op het afgeschermde voetbalveldje in de winkel waant Daniël zich even Robin Pröpper, terwijl hij de bal hard in het doeltje trapt. ''Ik ben echt een grote fan van Pröpper. Hopelijk word ik later net zo goed als hem'', aldus de jonge voetballer die aan de fotograaf trots zijn gloednieuwe voetbalschoenen laat zien.

“En nu wil zijn zus ook op voetbal. Tja, wij gaan wel gezellig bij beiden kijken en wie weet eindigt er nog echt één in het Heracles- stadion”, zegt zijn vader lachend.

Remco Zwijnenberg van 100% Voetbal geeft aan dat dit de mooiste momentjes zijn; een jong ventje die zijn eerste paar voetbalschoenen uit mag zoeken. ''Ik vind het heel belangrijk dat mijn bedrijven zich ook sociaal inzetten'', aldus de eigenaar van zowel Teamsportfabriek als 100% Voetbal Almelo. Zo is Remco actief betrokken bij meerdere sociale projecten in Almelo. Het meest recente was de sponsoring van T-shirts aan Stichting Present. De vrijwilligers van Stichting Present Almelo helpen mensen in Almelo die, om uitéénlopende redenen, in nood zijn geraakt. ''Dat geeft voldoening,'' zegt Remco trots. ''Evenals een dag als vandaag, wanneer je ziet dat een kleine pupil ultra blij weer naar huis rijdt na een bezoekje aan onze winkel.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden