De spelers van Heracles Almelo in het nieuwe uitshirt. (Foto: Heracles Almelo)
De spelers van Heracles Almelo in het nieuwe uitshirt. (Foto: Heracles Almelo) (Foto: )

Gloednieuw uitshirt Heracles Almelo

door Hans Assink

'het nieuwe uitshirt is zeker leuk voor de collectie'

Heracles verliest in Groningen

Heracles Almelo heeft zaterdag in de eerste oefenwedstrijd tegen FC Groningen met 1-0 verloren. Het winnende doelpunt van Kian Slor viel in het begin van de tweede helft. Voor rust mikte Rai Vloet namens de Almeloërs op de lat. Na de 1-0 kreeg Delano Burgzorg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar die viel niet.
Op zondag 9 augustus speelt Heracles Almelo de tweede oefenwedstrijd, thuis tegen PEC Zwolle, aanvang 16.45 uur.

Heracles Almelo speelt komend seizoen in een uitshirt dat is gekozen door supporters. Het shirt is paars en voorzien van een verlopend ruitenpatroon. De broek en sokken in dezelfde kleur maken het tenue compleet. Het nieuwe tenue voor uitwedstrijden werd afgelopen vrijdag gepresenteerd. Het nieuwe uitshirt is verkrijgbaar in de online shop en in de FanServiceShop op Erve Asito.

Almelo - Heracles Almelo speelde afgelopen zaterdagavond in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen voor het eerst in het nieuwe tenue.

De eerste reacties op het nieuwe, paarse uitshirt zijn positief, zo meldt Joris Dieterman van de afdeling communicatie van Heracles Almelo. "De mensen zijn echt enthousiast'', zegt Dieterman. Het shirt komt van de Italiaanse kledingsponsor Acerbis. Het bijzondere aan het nieuwe uitshirt is dat het gekozen is door de supporters van Heracles Almelo. "We hebben vorig jaar in november een ontwerpwedstrijd uitgezet", vertelt Dieterman. "Daar zijn de drie mooiste ontwerpen uitgekozen door een afvaardiging van meerdere partijen, zoals de supporters, de spelers, de sponsors en de staf."

De drie mooiste ontwerpen gingen opnieuw in een stemming, waarbij alleen de supporters het voor het zeggen hadden. Via de site van Heracles Almelo kwamen zo'n 1600 unieke stemmen binnen. Het paarse shirt dat won kreeg 40 procent van de stemmen. Een tweede paarse short, met andere motieven, kreeg 31 procent van de stemmen en een grijs shirt bleef steken op 29 procent van de stemmen.

Het nieuwe uitshirt van Heracles Almelo kost 64,95 euro voor volwassenen en 59,95 voor kinderen. Het shirt is te koop via de site van Heracles Almelo en in de FanServiceShop op het stadion.

Twee weken geleden presenteerde Heracles Almelo al het nieuwe thuisshirt, dat eveneens werd gekozen door de supporters. "De verkoop van het nieuwe thuisshirt loopt goed'', zegt Dieterman. "Het nieuwe uitshirt is zeker leuk voor de colllectie." Het blauwe uitshirt van afgelopen seizoen fungeert komend seizoen als derde tenue.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden