De Lemelerberg. (Foto: Nico Kloek)
De Lemelerberg. (Foto: Nico Kloek) (Foto: Nico Kloek)

'OpStap' op de Lemelerberg

'OpStap' naar de boomleeuwerik

Ook voor Almeloërs interessant: op donderdagavond 6 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma kan een prachtige wandeling worden gemaakt in het bijzondere gebied rond de Lemelerberg. De wandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Voor donateurs is de excursie gratis. Er kunnen maximaal negen deelnemers meewandelen. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl.

Vlakbij Ommen ligt Natura 2000-gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. "Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat'', aldus Marjan Wagenaar van Landschap Overijssel.

De Lemelerberg telt veel vogelsoorten zoals de boomleeuwerik en de boompieper. Wagenaar: "Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van de gids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden